Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
W jakim wieku zacząłeś/ęłaś ćpać?
Mniej niż 13
203
6%
13-15
1205
36%
16-17
1213
36%
18-19
413
12%
20-21
159
5%
22-23
72
2%
24-25
20
1%
26-27
21
1%
28-30
8
0%
Więcej niż 30
47
1%

Liczba głosów: 3361

ODPOWIEDZ
  • 8103 / 914 / 0
15 lat.Sylwester poszła wódka i piwa, od razu mi się spodobało.Odczuwałem taka wielka empatie, euforie, dobra gadkę .Pozniej w wieku 16 lat poszło mj, koda, DXM, MXE, metkat a w wieku 19 lat benzo nalogowo.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 116 / 18 / 0
Pierwszy "niealkohol" to jak miałem lat 13. MDMA i zioło. Potem długo, długo nic nowego, gdzieś tam tylko DXM po drodze wpadł.
A potem było już tylko gorzej %-D

Eh, jak sobie człowiek to wszystko poprzypomina :rolleyes:
Jestem dzieckiem lęku. Jestem dzieckiem śmierci, którą noszę w sobie. Jestem swoją własną samozagładą. Ale jeszcze jestem.
  • 1056 / 153 / 0
Liceum, 16 lat pierwszy joint z mj na boisku szkolnym. Nie klepało, ale po raz drugi wieku 18 lat już klepnęło fest, że poleciałem z tym przez wiele lat.
  • 18 / / 0
14 lat- mj, jakiś kryształ , pixy i do tego apteka od akodyna po oksykodon (Nigdy benzy)
15- pierwszy i ostatni kot. Pora to w końcu powtórzyć :-)
  • 5985 / 1237 / 43
Cieszę się się zacząąłeem pozno ćpać.
Tradycyjnie zacząłemem od piwa.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
13 lat pierwszy raz stuklam zielone
:-/ Ile razy trzeba upaść by powstać na zawsze...? :kotz:
  • 213 / 38 / 0
15-tramadol, DXM - jeszcze zdoła się poszerzyć
  • 32 / 3 / 0
14 lat - alko (piwo kilka razy, raz wódka i pierwsze zgonowanie, potem dugo nic)
16 lat - mj, szałwia, tramadol, DXM, papierosy
17-18 lat - jakieś przypadkowe benzo parę razy, buprenorfina
19 lat - difenhydramina, kodeina, PST

gdzieś czytałem takie badanie, chyba z UK albo USA że podobno osoby, które zaczęły pić/ćpać przed 21 rokiem życią mają x% większe szanse na późniejsze uzależnienia niż ci co zaczęli później

jestem żywym przykładem powyższego badania, oraz wielu innych podobnych ^_^
  • 21 / 4 / 0
alko od 13 roku życia.
trawa od 19. Ale nie uznaje ganji za narkotyk bo nigdy nawet nie miałem wyrzutów jak palilem, potrafiłem zawsze zachować umiar a jeśli miałem maraton po prostu go przerywalem.
Proszki od 21. Tutaj niestety kłopoty są od początku.
  • 1 / / 0
16 lat - mj, Majka okazyjnie, DXM
17 lat - kodeina
21- LSD, haszysz czasem.
alko mega rzadko, bo nie przepadam, ale jeżeli już to whisky i wino.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.