Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Spodziewaj się lekkich, ale długotrwałych objawów. Jak do tego zrobisz powiedzmy tydzień redukcji do 0.2 mg, to w ogóle nie masz się czego obawiać. Przetrwałaś metadon, to tym bardziej przetrwasz buprenorfinę.
Biorę bupre już 3 lata w postaci Bunandolu. Dawki różne w zależności od humoru.
Coś między 3,2 mg a 4 mg
I teraz pytanie jak ją odstawić ?
Czy skręt jest silniejszy od tego heroinowego ?
Myślałem o pójściu na detoks ale tutaj czytam ,że skęt (sick!) trwa cały miesiąc.
Czy przed detoksem zredukować dawkę ?
Mógłby mi ktoś rozpisać jak przeprowadzić redukcje ?
Myślę ,że powinienem na początek ustawić sobie stałą dawkę i zamiast wciągać to brać pod język.
Czy naprawdę odstawienie bupry jest aż tak ciężkie.
Proszę o pomoc
Rozpiskę możesz zrobić sobie sam. Pamiętaj tylko, żeby nie robić tego za szybko (mam na myśli tempo redukcji).
Skręt trwa bardzo długo, ale nie jest tak ostry.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.