Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
23 stycznia 2018Kamral pisze: Zacząłem suplementować melatonine 2 mg, mialem problemy z zasypianiem. Super pomogla zasypiam po 30 min ale sie wybudzam w nocy ciagle. Miał ktoś tak ?
Wrzucaj za dnia walerke lub tauryne.
A na noc normalnie melat.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
17 marca 2010borowik15 pisze: probowal ktos z was zjesc melatonine na zjedzie po stymulancie? daloby rade przespac po tym zjazd?
No chyba że speed jedzony popołudniu, wszedł pod wieczór, możliwe?
11 sierpnia 2018smrodek pisze: tak kozaczą kozaczki że śpią po tym 3h i budzą się wyspani. .
Shit, druga nocka, nie zmrużyłem oka, mało tego, nie odczuwam potrzeby teraz pójścia. Czy to normalne? Nie kumam za chuj. Wczoraj po nocce ledwo stałem na nogach, obecnie mam już dwie za sobą i nic mnie nie boli <lolz> dziwne.
Albo melatonina wprowadziła mózg w stan odpoczynku mimo braku normalnego snu.
I przypominam że melatonina nie jest środkiem nasennym tylko regulującym rytm dobowy. Trzeba po niej zgasić światło, iść do łóżka i zamknąć oczy.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami
Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.