23 stycznia 2018Kamral pisze: Zacząłem suplementować melatonine 2 mg, mialem problemy z zasypianiem. Super pomogla zasypiam po 30 min ale sie wybudzam w nocy ciagle. Miał ktoś tak ?
Wrzucaj za dnia walerke lub tauryne.
A na noc normalnie melat.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
17 marca 2010borowik15 pisze: probowal ktos z was zjesc melatonine na zjedzie po stymulancie? daloby rade przespac po tym zjazd?
No chyba że speed jedzony popołudniu, wszedł pod wieczór, możliwe?
11 sierpnia 2018smrodek pisze: tak kozaczą kozaczki że śpią po tym 3h i budzą się wyspani. .
Shit, druga nocka, nie zmrużyłem oka, mało tego, nie odczuwam potrzeby teraz pójścia. Czy to normalne? Nie kumam za chuj. Wczoraj po nocce ledwo stałem na nogach, obecnie mam już dwie za sobą i nic mnie nie boli <lolz> dziwne.
Albo melatonina wprowadziła mózg w stan odpoczynku mimo braku normalnego snu.
I przypominam że melatonina nie jest środkiem nasennym tylko regulującym rytm dobowy. Trzeba po niej zgasić światło, iść do łóżka i zamknąć oczy.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.