Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 174 / 11 / 0
Cytyzyna działa pobudzająco na autonomiczny układ nerwowy, głównie na ośrodek oddechowy. Pobudza również ośrodek naczynioruchowy, zwiększa wydzielanie adrenaliny przez rdzeń nadnerczy i powoduje podwyższenie ciśnienia krwi. Spożycie większych dawek, np. nasion czy kwiatów złotokapu powoduje objawy zatrucia takie jak ślinotok, drgawki, zaburzenia oddychania. Powoduje także miejscowe podrażnienia śluzówki układu pokarmowego, pieczenie w jamie ustnej i gardle, wymioty. Przy spożyciu niewielkich ilości rośliny, szybko występujące wymioty z reguły zapobiegają wchłanianiu cytyzyny i rozwinięciu się zatrucia.

Na psychikę jak widać nie oddziałowuje bezpośrednio, więc smacznego ;]
Użyszkodnik jest aktywny na hyperrealu.
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
  • 1342 / 48 / 0
No dziękuję, ale też potrafię czytać z Wikipedii, bardziej chodziło mi o to czy nie zachodzi jakaś dziwna interakcja. Patrząc na mechanizm działania cytyzyny nie widzę powodów żeby takowa zaszła, ale co ja tam mogę wiedzieć, jestem tylko zwykłym kotem.
SESH
  • 174 / 11 / 0
Muszę teraz to znowu obejrzeć, hahaha :cheeesy:

A długo ci jeszcze zostało tej kuracji? Działa ona?
Użyszkodnik jest aktywny na hyperrealu.
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
  • 1342 / 48 / 0
No biorę od 3 dni i dzisiaj pierwszy raz od 3 lat nie spaliłem ani jednej fajki. Możliwe też, że się po prostu zawziąłem, desmoxan niby po 4-5 dniach zaczyna sensownie działać. Także mi pomaga, albo tylko mi się tak wydaje... czyli koniec końców pomaga.
SESH
  • 2949 / 247 / 0
03 stycznia 2018scat pisze:
Czy w trakcie kuracji Desmoxanem (cytyzyna) mogę sobie zarzucić kwasa?
Nie widzę żadnych istotnych przeciwwskazań, wysokich lotów :-)
  • 3459 / 731 / 9
Ale jaja. Właśnie byłem po thioco w apcie trochę dalszej, do której rzadziej zaglądam. Mówię, że proszę thioco 16. Laska daje mi 10. Pytam a nie ma szesnastek? Ale co jest istotne. Wyciągnęła to z pierwszej szuflady pod ladą. Centralnie nawet kroku nie musiała robić. Ona otwarła ją ponownie, żeby sprawdzić czy jest ta 16. Ja się nachyliłem, a w tej szufladzie wszystko. Acatary, DexaCapsy, Thiocodiny, Tussipecty itp, itd. Heh, nie na darmo jest powiedzenie 'spod lady' c'nie? Mówię: "O, wszystko pod ręką widzę." ;-)
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 4603 / 2213 / 1
Też widziałem taką sytuację, tylko zamiast szuflady specjalnie podsunięta szafka farmaceutyczna tylko z kodą OTC i dexem. Biznes musi się kręcić... Muszą dużo sprzedawać bydlaki...
  • 954 / 52 / 0
Są jakieś leki powodujące rozszerzenie źrenic? Szukam ściemy żeby ogarnąć krople na jaskre %-D
  • 1 / / 0
pseudoefedryna (bez recepty), Pridinol (lek, który zajebiście działa rozszerzająco na źrenice wiem bo brałam, na receptę), nielegalnie efedryna, amfetamina.
  • 3455 / 1121 / 0
atropina, stosowana kiedyś w celu zwiększania źrenic przez kobiety, zwiększając w ten sposób poziom atrakcyjności fizycznej.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.