4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1345 / 147 / 8
chulimanga pisze:
zmierzalem do tego ze po ekstrakcji IPA zostaja jeszcze smieci w PE - laktoa i powidon. czy ktos wie jak je stracic jeszcze w roztworze IPA?
podobno amerykanie 'wydobywają' pefke z leków do produkcji meth i ekstrakcja jest wydajna. możesz poszukać jak to robią.
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 50 / 7 / 0
Dzisiaj zrobiłem, kota od bardzo długiego czasu. Ilość p-efki po odparowaniu etanolu, kilkukrotnie przewyższyła, to co pamiętam że otrzymywałem po ekstrakcji IPĄ. Również p-efka była znacznie lepszej jakości, ponieważ bez problemu rozpuszczała się we wodzie z octem po wyodrębnieniu. Aż dziw mnie bierze że zrobiłem to tak długo po założeniu tematu.
Uwaga! Użytkownik Kurwiran nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 141 / 4 / 0
Z tych dwóch który będzie lepszy do czyszczenia cirrusa: metanol/etanol??
ODPOWIEDZ
Newsy
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.