Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1277 / 130 / 0
Na benzo SSri działają na lęk okołó 60-80% osób z depresją ma lęki , dlatego odłóżenie benzo sam SSRI częśto zawodzą alternatywa SSRI +pregablina, lub SSRI + neuroleptyk lub SSRI+ NASA np mirtazepina mogą nieco pomóc.
  • 266 / 19 / 0
Pastisz poczciwego artykułu z polskatimes nt. antydepresantów i polityki psychiatrycznej:
https://ulvhel.wordpress.com/2018/06/30 ... ja-chemia/
Ludzka morda to coś, co nakładasz jak wstajesz? Zespół nudy zdeptanych nawyków i orkiestra dęta.
  • 1277 / 130 / 0
Ten art jest dla ludzi z chandrą nie depresją niestety na podstawie tego art wystarczy wsiąść na rower, zmienić nawyki żywieniowe i depresja czy lęk znika. Dobry art dla ludzi zdrowych którzy mają niezdrowe nawyki żywieniowe brak brak ruchu tylko większość z tych osób nie ma depresji czy lęków
  • 3455 / 1121 / 0
Znowu art o teoriach spiskowych big pharmy, oh maaaan... ileż można czytać o lekach placebo niszczących zdrowie :D kto się leczy to wie jak jest.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 3245 / 618 / 0
A ile się słyszy o podrabianych lekach które zostały skonfiskowane grupom przestępczym, raz słyszałem że mieli nawet matryce do tłoczenia nazw znanych firm na pigułkach. I gdzie to kurwa mać sprzedają póżniej, do aptek?
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1277 / 130 / 0
Jak bierzesz z apteki to podróbki nie dostaniesz mi się to nie zdarzyło.
  • 8103 / 909 / 0
Ja zawsze apteczne i dostaje wszystko pięknie zapakowane z ulotka, pudełko zamknięte .Nie ma szans na podróbki .
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 266 / 19 / 0
01 lipca 2018misspill pisze:
Znowu art o teoriach spiskowych big pharmy, oh maaaan... ileż można czytać o lekach placebo niszczących zdrowie :D kto się leczy to wie jak jest.
to chyba bardziej a propos oryginału tego artu, bo przeróbka to kpina na resorach
Ludzka morda to coś, co nakładasz jak wstajesz? Zespół nudy zdeptanych nawyków i orkiestra dęta.
  • 130 / 1 / 0
Witam,
Mam pytanie, czy ktoś brał antydepresanty (escitalopram) przy odstawianiu równoczesnym (lub nie) kodeiny i Tramalu? Wiadomo, pomoże przy negatywnych skutkach dla psychiki, ale może zupełnie wpłynąć na przebieg odstawienia?
Jakieś wasze doświadczenia i przemyślenia?

Jeszcze krótko o mnie, mam właśnie drugi dzień bez wyżej wymienionych, wczoraj zanim się poratowałam 5mg (dzisiaj 5mg i od jutra 10mg jak lekarz kiedyś nakazał). I jak wczoraj cały dzień czułam się kiepsko - bóle, biegunka, szumy - tak dzisiaj (stoperan i ibum i tak wzięte do kompletu), czuje się jakbym w ogóle nie przechodziła detoksu. Dodam, że koda 3-4 lata głównie 150-300 mg, tramal kwestia miesięcy od 300-1g, aczkolwiek ostatnie dni na niższych, wiadomo.

Za wszelkie rady, przemyślenia i własne doświadczenia, dziękuje.
  • 29 / / 0
Nie wiem, czy warto się tym faszerować. W przypadku większości zaburzeń, moim zdaniem lepszy jest sport i dieta niż tabletka.
Wiadomo, przy niektórych schorzeniach typu schizo, jasne. Ale w moim przypadku- da przykładu, bardzo wiele z tego w ogóle nie zadziałało (np. trazadon, escitalopram).
Uwaga! Użytkownik WakaBaka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.