28 czerwca 2018VERBALHOLOGRAM pisze: Co ciekawe chciałem to samo napisać , nie holenderska legalizacja, tylko czeska depenalizacja, czyli niewielkie ilości na własny użytek. Klucz do szczęścia milionów moim zdaniem.
Ależ oczywiście jestem zwolennikiem niekarania za posiadanie zwłaszcza klasycznych narkotyków, które często są mniej niebezpieczne niż jakieś tam rc.
mozna posiadac, ale nie handlowac.
i szerszy dostęp do klasycznych narkotyków. Trzeba przyznać, że władze czeskie jak zwykle ustalają prawa i postępują racjonalnie, w sposób odpowiedzialny. Z jednej strony ograniczają handel, a z drugiej strony starają się nie niszczyć więzieniem ludzi używających narkotyków.
28 czerwca 2018AnnaS pisze: Jak umrze zle pokolenie tzw ,, pegerusow " jak to jeden 80 latek powiedział to wtedy zmieni sie podejscie m.in na temat delegalizacji posiadania.
Zobaczymy jak się to dalej potoczy, czytałem że chcą jak najszybciej się tym zająć. A tak Btw to najbardziej wkurwiające jest te ciągłe mówienie "dopalacze to, dopalacze tamto" tylko czemu do tego wora zostały wjebane research chemicals.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.