28 czerwca 2018VERBALHOLOGRAM pisze: Co ciekawe chciałem to samo napisać , nie holenderska legalizacja, tylko czeska depenalizacja, czyli niewielkie ilości na własny użytek. Klucz do szczęścia milionów moim zdaniem.
Ależ oczywiście jestem zwolennikiem niekarania za posiadanie zwłaszcza klasycznych narkotyków, które często są mniej niebezpieczne niż jakieś tam rc.
mozna posiadac, ale nie handlowac.
i szerszy dostęp do klasycznych narkotyków. Trzeba przyznać, że władze czeskie jak zwykle ustalają prawa i postępują racjonalnie, w sposób odpowiedzialny. Z jednej strony ograniczają handel, a z drugiej strony starają się nie niszczyć więzieniem ludzi używających narkotyków.
28 czerwca 2018AnnaS pisze: Jak umrze zle pokolenie tzw ,, pegerusow " jak to jeden 80 latek powiedział to wtedy zmieni sie podejscie m.in na temat delegalizacji posiadania.
Zobaczymy jak się to dalej potoczy, czytałem że chcą jak najszybciej się tym zająć. A tak Btw to najbardziej wkurwiające jest te ciągłe mówienie "dopalacze to, dopalacze tamto" tylko czemu do tego wora zostały wjebane research chemicals.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.