Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 33 / / 0
Ogólnie w tym temacie chodzi mi o alternatywne sposoby spożywania salvii, które przy dominującym elektoracie palenia są trochę zepchnięte na dalszy plan.
Moje ulubione to:
Salviowa herbatka:
Kopiasta łyżka drobnego suszu + miód, inaczej tego się wypić nie da. Tuż przed snem.
Efekty:
WYJEBISTE sny. Wszechpamiętliwe i multikolorowe. Zajebiste. Działa to znacznie lepiej niż Calea.
  • 168 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Rob-D-Mistyk »
No przecież wszedzie jest jak byk napisane, że salvinorin najlepiej sie wchłania przez płuca i śluzówkę jamy ustnej. Żołądek wchłania salvinorin w niewielkich ilościach. Tak więc wszelkie herbatki, które lądują odrazu w żołądku mogą dawać raczej efekty mizerne. No chyba, że zaparzy się taką herbatke z 10 gramów - tylko po co marnować tyle materiału..
Uwaga! Użytkownik Rob-D-Mistyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2310 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Czujecie jakby wynalezli takie malutkie plastry z czystym salvinorinem ? Przyklejało by sie je w miejsca dobrze ukrwione , żeby szybko sie zładowało . NIe wiem tylko czy salvinorin wchłoni sie przez skóre do krwiobiegu ? Mysle , że do takiego plastra musiałby być dodany jeszcze jakis jeden składnik , który by to umozliwił .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 375 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: obin »
w sumie pomysl z herbatka przed snaem ma jakis sens :D z zoladka wchlaniac sie bedzie powoli i w slabym natesheniu :P wiec sny powinny byc spoko
Uwaga! Użytkownik obin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 39 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Tremere »
śluzówke... a myslał ktos kiedyś żeby zmiast liści zawinąć ekstrakt w torebke po herbacie i pod język?
Uwaga! Użytkownik Tremere nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / / 0
Tremere pisze:
śluzówke... a myslał ktos kiedyś żeby zmiast liści zawinąć ekstrakt w torebke po herbacie i pod język?
Powinno zadziałać..
Uwaga! Użytkownik Rob-D-Mistyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Yimari »
Można spróbować zrobić okład, zamoczyć chusteczkę higieniczną w wywarze, zawiązać bandażem pod pachą i iść spać. Nie wiem czy to coś da, ale jeśli będzie się wchłaniało, to powinno działać, całą noc, tylko bardzo słabo. Można spróbować zrobić wywar z ekstraktu - ale czy warto go marnować ? Można też bardzo drobny ekstrakt wcierać w dziąsła.

A teraz bardzo niesmaczna metoda: wsadzić susz/ekstrakt w dupsko na noc. Działanie pewne, ale czy to będzie przyjemne ;) No chyba że dla jakiejś panny ;)
Uwaga! Użytkownik Yimari nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 375 / 951
Rob-D-Mistyk pisze:
No przecież wszedzie jest jak byk napisane, że salvinorin najlepiej sie wchłania przez płuca i śluzówkę jamy ustnej. Żołądek wchłania salvinorin w niewielkich ilościach.
No tak, a ci niepoprawni Mazatekowie,dzięki którym dowiedzielismy się w ogóle o tej roślinie, ubzdurali sobie niewiadomo dlaczego,żeby jednak robić z niej napój...
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 168 / / 0
No tak, a ci niepoprawni Mazatekowie,dzięki którym dowiedzielismy się w ogóle o tej roślinie, ubzdurali sobie niewiadomo dlaczego,żeby jednak robić z niej napój...
Mazatekowie zwyczajnie nie znali innej metody i niczego sobie nie ubzdurali.. Jakbyś nieco wnikliwej poczytał o ich sposobie używania szałwi to byś się dowiedział, że robili oni napój z olbrzymiej ilości świeżych liści i zrozumiałbyś wtedy co miałem na myśli pisząc mojego posta..
  • 4024 / 375 / 951
Wiem co można przeczytać na temat sposobu postępowania Mazateków z salvią, zrozumiałem Twojego posta i nie mam wątpliwości,że palenie jest najskuteczniejszą , a spożywanie najmniej skuteczną formą przyjęcia Salvii. Są jednak w literaturze sugestie,że efektem ich sposobu postępowania było najdłuższe i najbardziej zrównoważone odziaływanie wizyjne, nieprawdaż? A że w naszych warunkach jest to zupełnie nieekonomiczne-to już inna sprawa. Ogólnie chodziło mi o to,coby eksploratorów nowych metod (bo napar to jeszcze coś innego) nie zniechęcać,szczególnie jeśli z podróży (w tym wypadku sennych) wracają z dobrymi wieściami :-)
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.