Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Co najlepiej podbija kodę?
Pieprz
8
5%
Cytrusy
10
6%
Acodin
37
23%
Papieros
27
17%
Muzyka
10
6%
Benzo
44
27%
alkohol
10
6%
Gryzienie tabletek
17
10%

Liczba głosów: 163

Zablokowany
  • 1983 / 209 / 0
@Hexe, żartowałem przecież. W formie pisanej niestety nie tak łatwo obrócić słowa w żart :) Zgrzałem się lekko i mam dobry humor. Miło, że tak to postrzegasz :*)
Take DXM and Be Happy
  • 1916 / 335 / 2
Ja lubie robić masaże, serio sprawia mi to jakąś frajdę. Nawet nie chodzi o macanki cacanki.

Anabolik, no nie wiem, to chyba zależy od tego jaki ten lekarz... jest i czy w głowie mu takie akcje.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1509 / 223 / 0
Chyba, że w grę wchodzą stopy, c'nie? %-D
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 1916 / 335 / 2
Ojjj tak tak tak, nie chciałem tego mówić ale wszystko i tak wyczujesz hahah. Nie mówiąc o tym, że teraz sezon na japonki i inne klapki, wzrok idzie od razu w jedno miejsce :blush:
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1509 / 223 / 0
Hahaha. :D I know how Ya feel. :D Dogadałbyś się z kilkoma znanymi mi osobami, oj tak. Ale na zasadzie doświadczeń, a nie na zasadzie kooperacji. Nie znam żadnej kobiety, która miałaby fetysz stopowy.
  • 1916 / 335 / 2
I całe szczęście, bo takie coś w grę wchodziłoby jedynie, gdyby dziewczyna była bi i kręciły ja inne laski, w tym ich stópki. Jami jami jami. Ale to nie taki rzadki fetysz z tego co wiem, tylko mało kto się przyznaje do niego :-D Poznasz takiego po tym, jak obcinając laskę dziwnie długo szuka czegoś na ziemi. Może coś mu wypadło? :-D ha
  • 1509 / 223 / 0
06 czerwca 2018Demis pisze:
@Hexe, żartowałem przecież. W formie pisanej niestety nie tak łatwo obrócić słowa w żart :) Zgrzałem się lekko i mam dobry humor. Miło, że tak to postrzegasz :*)
Chyba że! :) No fakt, na forum trudno wyczuć żart, jeśli ktoś nie dorzuca do niego miliona emotikon sugerujących śmiech do rozpuku lub przynajmniej szeroki uśmiech.
Ironię, sarkazm już łatwiej.
Tylko trzeba mieć jakiś rozum. :*)
  • 1983 / 209 / 0
Czasem lepsiej sarkazm wyjaśnić po fakcie. To jest dobry sarkazm :D
A dzisiaj to mi się nie chce ładnych zdań składać.
@Hexe, opiatowa rodzinka jest słodka :*)
Take DXM and Be Happy
  • 1509 / 223 / 0
Też tak uważam. :) Dopóki jest tu spokojnie i wesoło. Jak czasami ktoś kręci jakąś awanturę i burzę to jest niemiło i nawet nie chce mi się tutaj zaglądać, żeby poczytać jak ktoś sobie ubliża pisząc po jednym zdaniu w poście. :-/
  • 1683 / 126 / 0
wrzuciem po 3ciej kode, od razu mnie zmulilo ale bilem sie z samym soba zeby nie wyrzygac i po 30 minutach mdlosci ustaly
teraz chyba cos wchodzi powoli i moze lepiej bedzie
weszlo dopiero teraz o 6:40, ten nocny metabolizm jest niedojebany xD
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.