27 kwietnia 2018TTomasz pisze: A jak na razie Wellbutrin bardzo dobrze mi działa na nastrój ale przeciętnie na koncentrację, zobaczę co będzie dalej.
Biorę do tego jeszcze 50 kwetiapiny, bo oprócz depresji mam zaburzenia lękowe. Ale da się wyciągnać, w porównaniu do ssri wellbutrin to złoto.
pkarnia1 pisze:Cześć, przysadzam się bo wellbutrinu w celu zwiększenia dopaminy po ciagach, jestem czysty 3 lata ale niedobór dalej daje się we znaki - anhedonia, problemy z porannym wstawaniem, lekka derealizacja.. Biorę jeszcze escitalopram na lęki, ale moje pytanie czy wellbutrin jako inhibitor wychwytu zwtotnego dopaminy nie zadziała jak uzywka że będę stosował i pomoże podniesie poziom a przy odstawce nastąpi downregulacja jak po koce i będzie jeszcze gorzej? Jak działa ten lek ma szansę mi pomóc czy nie warto
Także ja bym próbował, lepszej opcji chyba nie ma a bupropion jest raczej bezpiecznym lekiem.
A macie może jakieś swoje rankingi co jest następną armatą w tą depresje? Moklobeid?
16 maja 2018pkarnia1 pisze: Czemu jestem senny w ciągu dnia w pierwszych dniach biorąc 150 well rano?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.