Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 107 / 1 / 0
[21.01] 01:51
FALL_en
LSD jest niebezpieczne, jak to określił wynalazca, w dużych ilościach. Nie wszyscy wiedzą, że związek ten był używany jako gaz bojowy w I Wojnie Światowej. Zabijał szybko i w okropnych męczarniach.
Ale druga strona medalu jest i taka że to lekarstwo, jak w przypadku innych narkotyków, w małych odpowiednich stężeniach. Dlatego LSD winien być używany. Nie zezwoliłbym na jego sprzedaż w aptekach na recepty, ale w pełni zalegalizowałbym do użytkowania w szpitalach przez lekarzy. Byleby sami nie brali przed operacjami...
To jedna z lepszych, które wyczytałem na jakimś forum, jak tylko przypomnę sobie na jakim to dam znać, bo jest tam wiele podobnych wypowiedzi, ale ta szczególnie mnie rozbawiła.
Po raz pierwszy LSD zostało zsyntetyzowane w 1938 r. przez szwajcarskiego chemika Alberta Hofmanna w laboratoriach firmy Sandoz
Chociażby właśnie dlatego, że LSD stworzono w 1938r :-D a z tego co wiem to sam Albert Hofmann odkrył jego psychodeliczne działania dopiero 5 lat po jego odkryciu :-p Proszę o jak najlepsze teksty ludzi mało rozgarniętych o LSD. Gdzieś również widziałem wypowiedz pewnej pani mgr. jak to LSD działa okropnie na...penisa :nuts: czekam na wasze co lepsze cytaty
Oficjalne pożegnanie z forum, widzę koniec...
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Chcesz wiedzieć? Naprawdę prawdę ? LSD odkłada się w tłuszczu i nawet po 20 latach możesz dostać flashbacka.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 168 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: virtual_high »
a ja slyszalem ze po lsd sa zwezone zrenica i mega sedatywnosc
Uwaga! Użytkownik virtual_high nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 463 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Virus X »
Mi pani z monaru powiedziała że lsd deformuje twarz.
  • 42 / / 0
(...)po długim braniu tworzą sie złogi w organizmie i nawet jak nie bierzesz to masz wizje.(...)
W Pogoni Za Lepszej Jakości Życiem
http://pl.wikipedia.org/wiki/Substancje_psychoaktywne
  • 168 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: virtual_high »
Virus X pisze:
Mi pani z monaru powiedziała że lsd deformuje twarz.
hehe no wykreca niezle ;)
Uwaga! Użytkownik virtual_high nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 486 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CannaBeat »
To co było tym gazem bojowym?
Wątpie czy LSD, bo jest trudne i długie w produkcji, a poza tym nie działa tak szybko.

A co do wykręcania twarzy, to pewnie zażyła kwasa i patrzyła się w lustro %-D
Uwaga! Użytkownik CannaBeat nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
LSD powoduje bezpłodność a w najlepszym wypadku jeśli będziemy mieli dzieci to będą to mutanty %-D

A tak w ogóle to po LSD można się zawiesić na fazie i żyje się w swoim świecie, a flashbacki to mniej ostry tego objaw :-)
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 271 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: bogor »
Ej, nie smiejcie sie, kiedys naprawde zastanawiano sie nad uzyciem LSD w celach bojowych (ale nie wiem, czy w koncu uzyto - jesli tak to wyjezdzam do Boliwii i zaczynam zyc jako partyzant codziennie wyczekujac bombowcow %-D). Przy czym kazdy domysla sie, ze mialo ono nie sluzyc zabijaniu, a niebrutalnej "pacyfikacji" :P
  • 37 / / 0
Tak potwierdzam bylo uzywane jako srodek bojowy. W mojej szkole w klasie od PO jest tablica pokazujaca skutki dzialania LSD-25 na ludzi. O ile sie nie myle bylo zrzucane z samolootow(taki rysunek byl :-D ). Za tydzien mam lekcje w tej sali to zrobie zdjecie i Wam pokaze jakby kto mial jakies watpliwosci.
Wszystko co napisalem to klamstwo. Lubie zmyslac a te forum to najlepsze do tego miejsce.
ODPOWIEDZ
Newsy
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.