07 maja 2018jezus_chytrus pisze: dlatego noszę pałkę. Tu wystarczy jebnąć raz i złamane.
Nie lepszy gaz ? Gdzies widzialem takie wielkosci zapalniczki.
Też proponuję zakończyć temat.
Jak gleba jest bardzo gliniasta to dobrze czy źle dla rośliny? Wykopałem póki co jeden tylko bo saperka z biedronki o dziwo okazała się chujowa.
Ta gleba jest najprawdopodobniej kwaśna. Ja sypałem kredą, żeby podwyższyć nieco pH. Jeśli możesz, to posyp wokół dołków i trochę do dołka. Nada się też dolomit, ale on rozpuszcza się wolniej, niż kreda. Lepiej zrobić to teraz, niż później kiedy (odpukać) zacznie się dziać coś złego.
Możesz też powyrywać wszystkie rośliny w promieniu 10-15 cm od dołków.
Kupiłeś mieszankę ziemi już natlenionej, tak? Jeśli nie żałowali perlitu (czy cokolwiek tam dodali), to w zasadzie możesz ziemię już wsypać. Niech się "ułoży" przez kilka dni. Zrób też jakąś ściółkę, żeby dołki nie rzucały się w oczy. Patrząc na prognozę długoterminową - w moich stronach temperatura w nocy raczej już nie spadnie poniżej 10C. Ja startowałbym z posadzeniem kiełków za jakiś tydzień (jeśli będziesz sadził od razu na spot).
A jeśli wiesz kto to zrobił to juz w ogóle nie rozumiem sytuacji ; ]
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych
Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
