Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Sytuacja wygląda tak, palę od 2 lat, czasami potrafię spalić dużą ilość samemu obojętnie jak i jest ok a innym razem palę wybite, dwie przez chwilę jest ok później zawroty głowy zmuła przez +- 30min, kończy się rzyganiem praktycznie za każdym razem, ktoś się jak temu zaradzić bo nie jestem w stanie tego przewidzieć przez te 2 lata miałem tak z 10 razy. Raczej nie zależy od palenia bo palilem ten sam sort parę dni i zdarzyło mi się wymiotować za którymś razem
  • 33 / 7 / 0
Czułeś się jakoś inaczej tych dni, kiedy rzygałeś? Wiesz, nawet jakieś głupie bakterie wywołujące katar, kaszel, albo ogólny zły nastrój mogą zjebać fazę. U Dziewczyn można to wytłumaczyć hormonami buzującymi podczas miesiączki, może u facetów też jest coś podobnego (chodzi mi o jakiś hormon, który przeszkadza w działaniu Marry). Sposób palenia? Zawsze palisz jointy, czy mieszasz raz wiadro, raz lufa a po dwóch dniach przerwy lecisz z bongiem? Tak naprawdę nawet to czy coś zjadłeś przed zapaleniem mogło wpłynąć na to, czy akurat dzisiaj będzie vomit czy nie.
Rzucić narkotyki? Okay. Ale co potem?
  • 12716 / 2460 / 0
Wymiotowanie nie jest czymś niezwykłym po mocnym upaleniu - szczególnie dla nowicjuszy / "niedzielnych" palaczy.
Widziałem takie akcje i zawsze przed wymiotami nieszczęśnik siedział w bezruchu z głową między ramionami. Totalne odcięcie.
Nie mam pojęcia, jak je wytłumaczyć. Raczej nie chodzi o jakość zioła, bo reszcie ekipy nic nie było.
  • 8103 / 912 / 0
[mention]Szymsonn[/mention]
Najzwyklejsze przepalenie.Ja jak wyjaralem za duzo, mialem swiatlowstret, zawroty glowy no i rzyganie.
Kontroluj ilosc wypalonego ziola, jak juz czujesz ze faze jest w odpowiednim poziomie to nie dopalaj wiecej.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 567 / 53 / 0
Skoncz palić. Ew aviomarin
Predzej martwy niz slaby
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.