Ci, którzy odstawiają zioło, szczególnie gwałtownie, często stykają się z falą bardzo wyraźny snów, często przepełnionych uczuciem niepokoju (koszmary); taki stan rzeczy może utrzymywać się do kilku dni lub tygodni i mija - mowa tutaj o tzw. efekcie odbicia.
Dwa, że, jak wykazują niektóre badania, THC zwiększa ilość snu wolnofalowego (głęboki sen) - podczas trwania tego etapu dochodzi do głębokiej regeneracji organizmu. Z tego powodu osoby, które paliły regularnie, często po odstawieniu mierzą się z krótkotrwałą bezsennością.
Post odnosi się do osób palących często, codziennie.
Jeśli chodzi o tych, którzy palą "doraźnie" dużo może zależeć od tego, jakie szczepy się pali - Indicę czy Sativę. Ta druga pobudza energię, kreatywność, co może owocować barwnymi snami.
26 marca 2018jacexdowozxvideo pisze: Ogolnie raczej nigdy nie mam zadnych amnezji po piciu czy paleniu, moze troche dziury ale wiadome. Dziwi mnie to co piszecie, porzadne palenie dzien w dzien i nie snilo mi sie kompletnie nic, znajomi mowia to samo, ze nie miewaja zadnych snow po paleniu. Za to pierwsza odstawka po paru miesiacach = koszmary 3 dni pod rzad.
koszmary po odstawce to już rytuał i potrafią nieźle zaorać
Bardzo zastanawia mnie to zjawisko. Pytałam moich znajomych czy mają podobne odczucia, ale nic takiego u nich nie ma miejsca. Może komuś tutaj się tak przytrafia?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.