Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Edwardzik pisze: Mam Tramal Retard 100 i nie wiem ile mam zapodac zeby mnie kopnelo (pierwszy raz). Tablety mam zamiar rozkruszyc i wypic z woda lub sokiem.
2. dawkę należy zmniejszyć o 50-150mg jeśli ma się stosunkowo niewielka wagę ciała. W podpunkcie 1 podałem dawkę dla osoby warzącej 75kg.
3. nie dorzucać w przypadku braku efektów ponieważ retardy potrafią zacząć działać dopiero po kilku godzinach. Czasem pogryzienie nie przyspiesza wchłaniania, zależy od jakiego producenta jest.
Powinieneś napisać jaki masz dokładnie ten tramal, ile ważysz, jakie masz doświadczenia jeśli chodzi o opiaty/opioidy, wtedy łatwiej można by mniej więcej powiedzieć ile wziąć na pierwszy raz
Z retardami jest lipa, nie wymyślili ich po to, by ktoś zalał sobie wodą i odzielił czysty tramadol. Ja retardy nie tyle rozgniatam, co rozcieram w pył dosłownie, aż w powietrzu się unosi. I z kartki na język i zapijam i odrazu przełykam. np, ok grama to na dwie kartki bo to kurestwo trzeba odrazu spłukać do gardła bo się przykleja. Najgłupsza opcja to gryzienie, albo zarzucanie całych. Na upartego można wygotować z nich wodę z tramadolem, ale to mozolne i zawsze coś się zmarnuje zrostając z tym woskiem. Ale do i.v np czy i.m tak da się zrobić i ryra.
Lekki offtop - ktory tramal ma mniej wypelniaczy? tramadol w wiekszych kapsulkach, i wieksza iloscia prochy, czy tramal, w mniejszych kapsulkach, z 50mg trampka w srodku. prochu mniej, tramadolu tyle samo. To wypelniaczy mniej w Tramalu (bodajze bialo zielone opakowanie)?
Numan pisze:ja też scieram retardy na pył ale wsypuje to do takich pustych żelatynowych kapsułek (do kupienia na Allegro) nie czuję tego obrzydliwego smaku i nic mi się po drodze nie przykleja :)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.