Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Czy HR mial wpływ na moje proby z DXM?
Nie biore DXM i zawarte na HR informacje nie maja na mnie wplywu w tej sprawie
9
5%
Na stronach HR poraz pierwszy uslyszalem o DXM i to mnie zachecilo do brania
72
41%
Na stronach HR poraz pierwszy uslyszalem o DXM ale nie zachecilo mnie to do prob
17
10%
Informacje o DXM znalem z innych zródel ale to HR zachecil mnie do prób
30
17%
Informacje zawarte na HR zniechecily mnie do prob z DXM
7
4%
DXM brałem wczesniej i informacje zawarte na HR nie mialy na to wplywu
34
20%
MTV NSNNO / mam to vvyjebane nacpalam/em się nic nie obczajam
5
3%

Liczba głosów: 174

ODPOWIEDZ
  • 202 / 2 / 0
HR @ DXM
Nieprzeczytany post autor: alkem »
W kilku miejscach toczy sie spor w jakim stopniu hypcio zacheca mlodzierz do brania dragow , wiec moze sie wypowiecie czy HR zachecil was do brania DXM . Ciekawa bylaby tez sada pokazujaca wiek uzytkownikow DXM
Ostatnio zmieniony 02 stycznia 2008 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: borzywoj »
Najpierw natknąłem się na DXM na erowidzie. Nie wiedziałem jednak co i jak, nie wiedziałem że w Polsce też jest używany jako lek na kaszel. Potem usłyszałem od ziomka o DXM. Konkretniej - że po 450mg był koszmar i żebym nie próbował. No ale cóż, hop siup. Po jakimś czasie zacząłem szukać więcej informacji - erowid i H, w końcu zjadłem.
Uwaga! Użytkownik borzywoj nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Vanson »
borzywoj pisze:
Najpierw natknąłem się na DXM na erowidzie. Nie wiedziałem jednak co i jak, nie wiedziałem że w Polsce też jest używany jako lek na kaszel. Potem usłyszałem od ziomka o DXM. Konkretniej - że po 450mg był koszmar i żebym nie próbował. No ale cóż, hop siup. Po jakimś czasie zacząłem szukać więcej informacji - erowid i H, w końcu zjadłem.
U mnie było bardzo podobnie. Z tym, że z pominięciem tego]
Konkretniej - że po 450mg był koszmar i żebym nie próbował.
[/quote]
Every individual reacts differently to every chemical.
Know your Body - Know your Mind - Know your Substance - Know your Source
  • 1067 / 206 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
Na stronach HR poraz pierwszy uslyszalem o DXM i to mnie zachecilo do brania, ale nie jestem święty. Brałem narkotyki dużo wcześniej i HR mnie nie zgorszył, tylko dał możliwość poznawania nowych faz.
Ostatnio zmieniony 02 stycznia 2008 przez czajnikof, łącznie zmieniany 1 raz.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
O DXM dowiedziałem się od kolegi, jedynie na początek przeczytałem tutaj kilka Trip Raportów co by nie przedawkować i dowiedzieć się jakie mniej więcej są obiawy i co zrobić gdyby coś nie tak poszło. I tak bym spróbował więc HR posłużył mi jako miejsce gdzie mogę się poradzić i wymienić doświadczenia.
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / / 0
Nieprzeczytany post autor: wronek »
nie bede klamal w pewnym stopniu zachecil ale gdyby nie hypek (wiedza wiedza wiedza) niektore tripy moglyby sie dla mnie zle skonczyc a tak wiedzialem w pewnym stopniu czego sie spodziewac wiec za to +

wczesniej nie czytajac hypka palilem tylko zielone wiec i tak pewnie kiedys bym sprobowal czegos innego ;)
Uwaga! Użytkownik wronek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 153 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zdeblo »
o Dexie dowiedziałem się z ... wikipedii. pogadałem ze znajomym, okazuje sie że o tym słyszał. I odesłał do kumpla który próbował. Po dobrej zachęcie i otrzymaniu instrukcji obsługi samego siebie w tym stanie - ruszyłem. Potem na Hypciu wyczytałem co i jak, i to urozmaicało i polepszało niektóre tripy ;]
no i czasami mnie ratowało
"Pokonałem naziola! " :D
Hyperreal extra Woodstock team '09

CHWAŁA KOGO!

Godom po ślonsku, jym kwasa, kurza ziele, zajebiiiiiiiiiście sie bawia - jestem okej? :D
  • 1800 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Brałem już wcześniej różne substancje, ale o DXM dowiedziałem się z HR. Nie uważam że jest to wina forum, po prostu nie miałem dojścia do MJ a szukałem czegoś dzięki czemu bym się z lekka ujebał. DXM nadał się do tego idealnie. Z forum dowiedziałem się też o gałce, benzodiazepinach, tramalu, kodeinie. Dowiedziałem się też min. o cipaczu, ale tego nigdy nie wezme.

A prawda jest taka: kto ma nature ćpuna/lekomana ten będzie szukał info. o dragach. I na pewno je znajdzie, nieważne czy na Erowidzie czy Hyperrealu. Jednocześnie ważne jest aby informacje te były w miarę kompetętne i wiarygodne. Na HR można dowiedzieć się również o negatywnych skutkach i zagrożeniach związanych z zażywaniem. Nikt nikogo do niczego nie zmusza, każdy sam podejmuje decyzję.
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 273 / 2 / 0
ha, chyba po trosze sie przyczynilem do zalozenia tego watku swoimi slowami
generalnie o dxm wiem z innego zrodla, nawet nie z internetu ... dopiero po pierwszych razach zaczalem poglebiac swoja wiedze na tego typu stronach i forum, choc hypera znam od dawna
czy nakreca na cpanie ? srednio na jeza, raczej nie
a co do wieku to osiemnastka na karku jak z bicza strzelil, srednia wieku uzytkownikow dxm faktycznie bylaby ciekawa ale to z tego wzgledu ze uzywaja go ludzie o mocno zroznicowanym wieku ( patrzac na jedna z granic wiekowych - niestety )
  • 42 / / 0
Mimo tego, że jestem nowym użytkownikiem, HR znam od ponad roku. Jestem przekonany, że dzięki niemu większość użytkowników poznała nie tylko dxm ale i wiele innych specyfików. Właśnie info z HR przekonało ich do spróbowania/testowania. Te niektóre zachęcające opisy przeżyć jak jest "fajnie" i ogólnie taki optymistyczny styl jaki jest tu rozpowszechniony nie działa raczej w sposób aby zabezpieczać przed braniem, a wręcz przeciwnie.
W Pogoni Za Lepszej Jakości Życiem
http://pl.wikipedia.org/wiki/Substancje_psychoaktywne
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.