Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1599 / 47 / 0
14 marca 2018eiffel65 pisze:
11 marca 2018pol90 pisze:
U mnie chyba yerba mate zadziałała tylko musiałem ją pomieszać z zieloną herbatą i cukrem i dłużej parzyć i pić przez słomkę.
no tak im mniejszymi łykami pijesz tym lepiej zadziała :)

najlepiej pić jeden napar poł godzinki a lepiej i dłużej :d pijemy przez bombile i bierzemy mini mini łyczki tyle dla przykładu jakbyśmy likier sączyli z kieliszka :)
Teraz stosuje takie praktyki, że wsypuje do dużej szklanki trochę szuszu i jeszcze do tego zielonej herbaty i cukier i to zalewam gorącą wodą o temperaturze około 82 stopnie i pije przez słomkę i to coś daje w tedy piłem jednym duszkiem.
  • 1066 / 158 / 0
oki a jaką odmianę pijesz ? może po prostu za słaba ja dla Ciebie ?

Yerba powinna dać delikatny rush i clearhead :d uczucie jakby się wstało dopiero z łóżka i był to najlepszy sen w życiu :D
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 1599 / 47 / 0
14 marca 2018eiffel65 pisze:
oki a jaką odmianę pijesz ? może po prostu za słaba ja dla Ciebie ?

Yerba powinna dać delikatny rush i clearhead :d uczucie jakby się wstało dopiero z łóżka i był to najlepszy sen w życiu :D
mam taką
Colon Traditional Elaborada con Palo 1kg
  • 698 / 172 / 0
07 marca 2018Ćbvn pisze:
21 lutego 2018vortexxix pisze:
niestety na przygotowanie i wypicie yerby trzeba mieć do dyspozycji minimum pół godziny (tylko jedno zalanie),
Coo? Przepraszam, ale co to za bzdury?

Ja piję Yerbę w domu w matero jak i w pracy - w kubku. Wykorzystuję do tego sitko na rant, i mogę śmiało przygotować i wypić pierwsze zalanie w ciągu ok 10 minut, nawet mniej...

W pół godziny to 3 zalania by można było śmiało skonsumować...

Odprawiasz jakiś rytuał przy yerbie? Czy czekasz aż wrzątek w czajniku ostygnie i dlatego tak długo Ci to zajmuje? %-D
Jeśli lubisz pić popłuczyny, to Twój wybór, bo płynu przygotowanego i wypitego w 10 minut nie da się inaczej nazwać. Yerba musi się zaparzać 15 minut, żeby nabrała prawidłowego smaku i mocy. I cóż się potem dziwić, że ludzie nazywają to wywarem z siana... Zresztą, poczytaj o tym, jak picie bardzo gorących płynów ma się do ryzyka zachorowania na raka przełyku.
  • 1066 / 158 / 0
no nie jest ona zbyt mocarna :D

polecam tę http://allegro.pl/yerba-mate-taragui-en ... 9f79204390

ale uważaj na początek zacznij od 1/4 lub 1/5 kubeczka jest na serio mocna ;p
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 55 / 6 / 0
Muszę spróbować tego w końcu no i fajnie bedzie znalezc zamiennik dla kawy, bo nie działa do końca tak jak bym chciał. Podobno od niedawna można dostac susz w Lidlu, jakis czas temu nie mogłem znalezc yerby w zadnym markecie
  • 33 / 2 / 0
Czy komuś innemu przytafiają się bóle głowy przy zalaniu większej ilości yerby?
  • 1864 / 701 / 0
Nigdy mnie głowa po mate nie bolała, a swego czasu sporo pijałem.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 33 / 2 / 0
Hmmm... Ciekawe, może coś z samą yerbą, którą teraz mam nie tak, bo w sumie też wcześniej nie miałem z tym problemów. Jakaś pleśń czy coś?
  • 1864 / 701 / 0
A jaką masz teraz i jak ją przechowujesz, choć wątpię, ale wszystko jest możliwe.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.