Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
siemanko. dzisiaj wpadłem na pomysł przetestowania szałwii lekarskiej na własną rękę. Słyszałem od znajomków że upierdala mocniej niż skun ale czas trwania fazy jest krótszy. Ogólnie wiedziałem że to nie może być prawda ale spróbowałem. na pierwszy ogień poszło wiadro, które oprócz ucisku w czaszce nic nie wywołało. postanowiłem więc poeksperymentować troche. Wziąlem tabake (bo akurat to miałem pod ręką) i wymieszałem z szałwią 50/50. Po wypaleniu lufy zaczęło mi sie lekko kręcić w głowie mocniej wyczuwałem bodźce i miałem zaburzenia przestrzeni (kilka razy zastaniawiałem sie gdzie jestem) ogólnie poprawił mi sie nastrój i lekkie zawroty głowy. wróciłem do domu i poczułem że mam lekki zjazd. poszedłem do kibla przeglądnąc sie w lustrze i źrenice takie dziwne wyostrzone i skurczone. powiedzcie mi jak to możliwe że szałwia ze sklepu a taki stan wywołała. dodam jeszcze że szałwia była czysta nie mieszana z niczym innym.
  • 1993 / 490 / 0
Było widno w pomieszczeniu, do tego skupiłeś się na patrzeniu w odbicie więc źrenice się zwęziły. Twój kolega mówił o szałwii wieszczej.

W internecie jest mnóstwo filmików z ludźmi, którzy palą szałwię ( w tym z polakami, nakręconych jeszcze za czasów jej legalności).

Dla przykładu
https://www.youtube.com/watch?v=2ja9NYUYoW0
ODPOWIEDZ
Newsy
Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.