Ci, którzy odstawiają zioło, szczególnie gwałtownie, często stykają się z falą bardzo wyraźny snów, często przepełnionych uczuciem niepokoju (koszmary); taki stan rzeczy może utrzymywać się do kilku dni lub tygodni i mija - mowa tutaj o tzw. efekcie odbicia.
Dwa, że, jak wykazują niektóre badania, THC zwiększa ilość snu wolnofalowego (głęboki sen) - podczas trwania tego etapu dochodzi do głębokiej regeneracji organizmu. Z tego powodu osoby, które paliły regularnie, często po odstawieniu mierzą się z krótkotrwałą bezsennością.
Post odnosi się do osób palących często, codziennie.
Jeśli chodzi o tych, którzy palą "doraźnie" dużo może zależeć od tego, jakie szczepy się pali - Indicę czy Sativę. Ta druga pobudza energię, kreatywność, co może owocować barwnymi snami.
26 marca 2018jacexdowozxvideo pisze: Ogolnie raczej nigdy nie mam zadnych amnezji po piciu czy paleniu, moze troche dziury ale wiadome. Dziwi mnie to co piszecie, porzadne palenie dzien w dzien i nie snilo mi sie kompletnie nic, znajomi mowia to samo, ze nie miewaja zadnych snow po paleniu. Za to pierwsza odstawka po paru miesiacach = koszmary 3 dni pod rzad.
koszmary po odstawce to już rytuał i potrafią nieźle zaorać
Bardzo zastanawia mnie to zjawisko. Pytałam moich znajomych czy mają podobne odczucia, ale nic takiego u nich nie ma miejsca. Może komuś tutaj się tak przytrafia?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu
Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.
Sprawa biznesu „Króla dopalaczy”. Na ławie oskarżonych 13 osób
Biznes „Króla dopalaczy” znów na łódzkiej wokandzie. Tym razem chodzi o sprzedaż w internecie.
Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia
Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.