Pochodne dwuazepiny, które nie są dostępne w obiegu medyczno-farmaceutycznym.
ODPOWIEDZ
  • 5037 / 893 / 0
4-5mg? Dobry sort by Ci film zerwał po takiej dawce, szczególnie branej raz na jakiś czas. Zmień dostawce bo wałki Ci kręci...
  • 8103 / 913 / 0
19 marca 2018serotoninowy pisze:
Zmień dostawce bo wałki Ci kręci...
Dokladnie, 0,5 mg - 1 mg dla osoby bez tolerki to i tak spora dawka.
A kolega pisze ze bierze 4 mg -5 mg i dopiero dziala.
To pachnie a raczej smierdzi walkiem.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 5874 / 1213 / 43
Mam kumpla feciarza.
Bierze ode mnie klony. Kawał chłopa jest, ale 2mg kładzie go do snu po maratonie z fetą.
Myślę, nad zakupem klonazolamu, myślę czy 0,5mg również by go tak "wyleczyło" jak 2mg klona.
Kończą mi się krzyżyki, a z NL opcja jest rc benzo.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 5037 / 893 / 0
Tak, na pewno z tym że sort musi być prima, a nie to co teraz lata- nawet nie leżało koło prawilnego klonazolamu który miałem jakiś rok temu :)
  • 427 / 43 / 0
Nie wiem, kupowane od vendora, który miał pewnego czasu najlepsze opinie co do bzd. Teraz zamówiłem nowy i zobaczymy. Nawet zakładając, że 50% mniejsza aktywność to wychodzi 2-2,5mg i czuje się w sam raz (chwieje, ale w łóżku jak ma chwiać). Czasami bywa, że "teoretycznie" wezmę 7-8mg (3,5-4mg) no to jest wtedy bardzo fajnie, mocniej chwieje, ale do kibla da się dojść. Żadnych ścinek, spać też za bardzo się nie chce (w przeciwieństwie do etizolamu, który już w małej dawce muli mnie strasznie), kolorki podkręcone i wtedy lubię sobie poleżeć i coś popisać. Ale to Ja - każdy ma inną tolerkę na bzd. Jak pierwszy raz próbowałem to lorafen 4mg i nie mogłem chodzić; 20mg diazepamu super działanie - teraz paczkę jak zjem to jest po h**u. Zresztą blister alpragenu 1mg = 10mg - no tu już czuć działanie trochę za mocne - za bardzo chce się spać. Kiedyś byłem lekko uzależniony, ale żarłem benzo może przez pół roku, więc odstawiłem bardzo łatwo i szybko (2 paczki diazepamu 5mg - ogólnie dostałem 4 od lekarza i po półtorej miesiąca miałem przyjść po 2mg paczuszki). Do tego dużo naparu z damiany i zamiast rekomendowanych 2x5mg - raz dziennie przez dwa tygodnie, potem co dwa tygodnie zmniejszać o 1/4 dawke. Stwierdziłem, że pierdo****le to i brałem maks. 1 dziennie + napar z daamiany, kiedy się robiło nieprzyjemnie to 1 dziennie + damiana i po dwóch tygodniach już wszystko grało. Potem "dłuższa" przerwa z 3mc i teraz jak bzd biorę to muszę i tak dużo w siebie władować, żeby było siiii. Np. paczka diazepamu, która mi została to wywołała tylko rozdrażnienie, że się za słabo porobiłem... Potem inne bzd i juz tak na mnie nie działają jak za pierwszym razem...
  • 3 / / 0
Bylby ktos w stanie mi podac główne różnice w działaniu clonazolamu a etizolamu i jak się do siebie mają dawki tych dwóch rc (0.5 mg clonazolamu działa podobno jak 1.5mg etizolamu)
  • 427 / 43 / 0
0.5mg c-zolamu = 2mg eti. Główne różnice w działaniu są takie, że etizolam mocno muli - natomiast c-zolam już takiego efektu nie wywołuje. Czasem działania też się różnią. C-zolam dłużej, eti krócej działa. Tak w skrócie.
  • 195 / 20 / 0
22 marca 2018fantastikum pisze:
0.5mg c-zolamu = 2mg eti. Główne różnice w działaniu są takie, że etizolam mocno muli - natomiast c-zolam już takiego efektu nie wywołuje. Czasem działania też się różnią. C-zolam dłużej, eti krócej działa. Tak w skrócie.
Nie ma czegoś takiego. To bardzo uproszczone infantylne i powielane uproszczone porównanie. Przekazywane od reddita do hyperreal. Dwie zupełnie różne benzodiazpiny (które nimi do końca nie są, więc przelicznik taki na podstawie prosf. Ashton raczej uwzględnia tylko Triazolam, który jest bliższy Etizolamowi).

Poza tym porównuje się zawsze dawki do diazepamu a nie 2,5mg lorafenu = 0,5 clonazolamu < to już jeśli chodzi o porównania to by było najbliższe jak już.

Po pierwsze https://psychonautwiki.org/wiki/Etizolam
Po drugie https://psychonautwiki.org/wiki/Clonazolam

Taką wiedzą dysponujemy jeśli chodzi o etizolam to jest nawet na wikipedi (w polskiej wersji oczywiście gówno się dowiesz, ale zmieniając na ang już trochę wiecej https://en.wikipedia.org/wiki/Etizolam)

Na szczególne skutki uboczne u etizolamu trzeba nadmienić blefarospazm (https://pl.wikipedia.org/wiki/Blefarospazm)

Natomiast przy c-zolamie brak zastosowania medycznego daje do myślenia. W szczególności okrutnej amnezji, braku samokontroli i powikłań z epilepsją.
  • 1956 / 200 / 0
Hej, mam takie pytanko bo jestem nowy i nie do końca się na forum odnajduję. Możne zarzucać pod język te małe niebieskie tableteczki z clonazolamem?
Take DXM and Be Happy
  • 837 / 78 / 0
Tak
Who Jah bless, let no man curse
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.