Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12756 / 2466 / 0
^
Ja tam dziś przebiegłem 10 km w zamieci i na mrozie. Naturalnie po dobrej Sativie.
  • 8103 / 914 / 0
17 marca 2018jezus_chytrus pisze:
Naturalnie po dobrej Sativie.
Ot co.Wlasnie duzo zalezy od odmiany czy to cannabis sativa czy indica.Po sativce to jeszcze wyobrazam sobie uprawiac sport, ale ostro zajebany indyjka ni chuja.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 12756 / 2466 / 0
Nigdy nie jaram "ostro" przed wysiłkiem. Poza tym zanim się ubiorę, to jeszcze z pół godziny coś obejrzę. Jak już wybiegam, to jestem tylko lekko upalony.
  • 8 / / 0
Ja przykładowo sobie nie wyobrażam. Jak przebiegnę zajebany parę metrow to czuję się zajechany jak po kilometrze np. Męczy mnie praktycznie wszystko po upaleniu i ta zadyszka.. Na siłowni to stoję i się patrzę na sprzęt jak bym go pierwszy raz w życiu widział. A liczenie serii to się wgl mija z celem :p oczywiście napewno się zdarzyły takie razy w których było wszystko ok przy sporcie ale to zdecydowana rzadkość. Wolę się uwalić i myśleć chuj wie o czym
  • 16 / / 0
Po sativie jeszcze spoko, rowerkiem w dzień szczególnie. Indica za to nigdy przed sportem
ODPOWIEDZ
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.