Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 914 / 0
20 stycznia 2018karol09 pisze:
17 grudnia 2017UJebany pisze:
17 grudnia 2017meer pisze:
(taka jak w letni dzień na plaży).
To dobrze czy zle ?

Perazyna to stary lek, lepiej wziac sie za cos nowszego.paliperydon ( jak jest w PL ), klozapina, Rysperydon, olanzapina.
Biorę olanzapine i naprawdę spoko lek.
No to sie bardzo ciesze ze trafiles w swoj lek.Olanzapina to dobry medykament.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 92 / 3 / 0
Widzę ze tu duzo osob myli dzialanie leku Paryzyny. Perazyna jest lekiem przeciwpsychotycznym. Nie na zjazdy po stimach czy tez przeciwdepresyknym i lekowym. Przynajmniej w taki celu go wypuszczono na rynek. Na mnie tez tak wlasnie dziala. Skutkiem ubocznym jest sennosc.
  • 4807 / 272 / 0
Akurat leki przeciwpsychotyczne mają całą gamę zastosowań i są przepisywane jako dodatek do leków antydepresyjnych, a nawet mają zastosowanie przy odstawianiu benzodiazepin. Do zjazdów po stymulantach też są ok, tym bardziej że stymulanty indukują psychozy.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 318 / 23 / 0
Mój psychiatra "lubi" neuroleptyki, dlatego spróbowałem prawie wszystkich. Olanzapina z Aripiprazolem najlepiej na mnie działa. Takie combo: Olanzapina, Aripiprazol, Lewomepromazyna.
Perazynę wcinałem po 150-200mg to dość fajny zamulacz.
Uwaga! Użytkownik psycholek1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2976 / 256 / 0
Wczoraj wziąłem 100mg na sen (bo nie chciałem już dopierdalać się benzo i podbijać tolerki) - spałem dzisiaj do 12, obudziłem się fizycznie zajebany mułem i to mocno, ale psychicznie już byłem nakręcony na jakąś robotę. Po wypiciu kawy, wzięciu pirybedylu i selegiliny podjęzycznie z trudem siedzę w miejscu. Do tego miałem mega realistyczne sny, większość choć nie wszystkie były przyjemne i bardzo wyraźne - to norma po perazynie czy ten efekt znika z czasem ?
Uwaga! Użytkownik GFr2sERaXi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 1 / 0
Myślicie że w nagłych i straszenie złych stanach można ją przyjąć dozylnie? Teoretyczne pytanie xd
  • 65 / 2 / 0
pernazyna ma działanie antydrgawkowe w ilości 100mg? Mój psychatra twierdzi ze jak najbardziej przyda sie do drgawek po SSRI, jednakże nie widze żadnej różnicy gdy zażyje pernazyne...
  • 702 / 58 / 0
Słabe. Zdecydowanie celowac w cos innego.
  • 702 / 58 / 0
100mg ledwo co czuc. to polecialo 200mg i tez w sumie cały huj, ale moze jeszcze upload trwa.
mysle ze ok byloby 300-400 to jest calkiem ok tego. no slabe jest.
wole zdecydowanie chlora.
  • 1277 / 130 / 0
Delikatny neuroleptyk wykazujący słabe objawy uboczne
Nasennie w dawce 200mg działał gorzej niż kwetiamina w dawce 100mg.

Pernazyna według mojej psychiatry częściej jest zapisywana na zaburzenia lękowe niż na psychozy w tym schizofreniczne.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.