Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 68 / 2 / 0
Witam interesuje mnie kraj w którym legalna byłaby hodowla i sprzedaż grzybów halucynogennych czy znacie takie kraje w których mógłbym rozwinąć biznes oparty na tych kryteriach :old:
  • 440 / 32 / 0
dasz radę z z tym poczekać 50 albo 100 lat?

jestem pewna ze przez ten czas zmieni sie w którymś państwie prawo i będziesz mógł otworzyć tego typu biznes.
  • 68 / 2 / 0
A za granicami Europy. Nie interesuje mnie nasz kontynent
  • 1425 / 81 / 0
Idea bardzo fajna, ale może być trudna do wykonania/realizacji.

Nawet jeśli znajdziesz jakieś państwo gdzie grzyby i psylocybina są legalne to moze być cieżko sie poruszać w takim państwie ze względu na jakiś totalnie egzotyczny język + możliwe, że będzie to kraj 3-ciego świata.
  • 2899 / 624 / 0
Według danych z Wikipedii (https://en.wikipedia.org/wiki/Legal_sta ... _mushrooms),
sprzedaż i reszta jest legalna w Brazylii, Samoi oraz na Jamajce.
KONTAKT PW + PRIVNOTE.COM
  • 159 / 23 / 0
w takim kraju ten produkt zapewne ma niska wartosc
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.