Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 607 / 25 / 0
Ja osobiście spróbowałem dwukrotnie gabapentyny rekreacyjnie (posiadam opakowanie otrzymane od neurologa na bóle ręki w związku z zespołem kanału łokciowego), pierwszy raz 800mg, drugi raz 1000mg i powiem, że poczułem niewielkie działanie sedacyjne, zmieniona akomodacja, specyficzny chód, lekko głowa uciekała do tyłu, a przede wszystkim bardzo dobrze po tym spałem. W obydwu przypadkach przy spożyciu wieczorem, spokojnie dotarłem do łóżka i zasnąłem w kilka chwil. Potwierdzam, że długo wchodzi. Trochę dziwnie się czułem łykając cały listek kapsułek. %-D

Ogólnie działanie w mojej opinii zbyt subtelne, mało znaczące, za sen mega plus.
75mg wenlafaksyna + 100mg hydroksyzyna + 2-3mg alprazolam + 100mg kwetiapina

grenseal@tutanota.com

ŻADNYCH RELACJI INTERPERSONALNYCH!!!
  • 712 / 83 / 2
"We wcześniej prowadzonych badaniach stwierdzono,
że gabapentyna zwiększa liczbę receptorów
opioidowych k i m w rdzeniu kręgowym oraz że
wpływ oksykodonu na receptory k powodował lepszą
antynocycepcję wskutek pobudzenia receptora m."
Tak sobie szperałem po badaniach odnośnie neuropatii i opioidów i coś takiego trafiłem. ;)
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 570 / 4 / 0
Gabpentyna wcigana nosem daje jakieś efekty rekreacyjne/euforyczne?
Uwaga! Użytkownik Edziek408 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 570 / 4 / 0
Gabpentyna zmniejsza tolerancje na benzo? Naprawia receptory?
Uwaga! Użytkownik Edziek408 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 702 / 58 / 0
Na zagranicznych forach piszą, że daje bardzo fajną bombkę. Dawkowanie 2-5g. Czyli dawki podobne do fenibutu. W porównaniu do pregabaliny różnice niewielkie.
  • 6 / 1 / 0
Mam ostatnio lekkie problemy ze snem, efekt uboczny udanego wyjścia z benzowractwa (mam nadzieję, że kiedyś minie). Mam w domu Ketrel 25mg, ale nie biorę go na razie pod uwagę, zostawiam go na dni kiedy mogę spać do 14. Wpadła w moje ręce gabapentyna, dokładnie 5 x 100mg. Tutaj pojawia się moje pytanie: czy ta ilość mnie sensownie uśpi? Kusi mnie, żeby dzisiaj wziąć. Nie mam tragicznych problemów ze snem, zasypiam w ciągu godziny, ale wolałabym, żeby to było jak dawniej, 5-10 minut.
  • 1095 / 34 / 0
500mg to ogólnie mało, ale poczuć pewnie poczujesz.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 1425 / 81 / 0
03 maja 2017Grenseal pisze:
Potwierdzam, że długo wchodzi.
Bo z długo działającymi substancjami oddziaływującymi na GABA-B tak jest , ze wjeżdzają długo (około 2h)

Sprawa z gabapentyną jest taka, że jej biodostępność nie jest wielka.

ale jest też formuła gabapentyny (prodrug) nazywany gabapentin encarbil który znacząco zwiększa biodostępność.
  • 1277 / 130 / 0
11 sierpnia 2017Edziek408 pisze:
Gabpentyna zmniejsza tolerancje na benzo? Naprawia receptory?
Nie odnawia receptorów GABA, może być pomocna podobnie jak pregabalina w odstawieniu benzo.
Nie zmniejsza tolerancji na benzo niestety.
  • 1277 / 130 / 0
Gabapentyna to niedoceniany środek fajnie łączyć z pregabaliną 600mg pregabaliny i 800-1200 gababeptyny daje fajne uczucie terapeutyczne nie ćpuńskie. Będę namawiał teraz lekarkę na combo pregabalina + gababeptyna. Pregabalinę mam już w zestawie natomiast gabapeptynę dostałem od znajomej farmaceutki.
Sama gabapeptyna działa bardzo subtelnie, jednak combo z pregabaliną to jest najlepsze połączenie na wyjście z benzo lub na terapię po odstawieniu benodwuazepin. Jak dla mnie lepsze combo niż pregabalina +baklofen, chociaż prega plus baklofen też potrafi pozytywnie zaskoczyć jednak jest to nieprzewidywalny mix.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.