opiate warrior
Aha, jeszcze jedno wyczytałem na wikipedii - *paracetamol INDUKUJE enzymy wątrobowe*. Znaczy to, że nie zaszkodzi wypić bardziej trochę takiego mleka niż dokładnie się pierdolić z filtracją roztworu itp.
Ważę 95 kg, brak tolerancji na opiaty.
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
[url=http://chomikuj.pl/mac.pp/Dokumenty]backup[/url]
Piroman pisze: Faza jest o 50% dłuższa i mocniejsza.
EDIT farmaceuta ze mnie żaden, ale pogrzebałem trochę po wikipedi i innych stronach. Sprawa prezentuje się następująco:
- paracetamol indukuje enzymy mikrosomalne
- CYP2D6 (Cytochrom P450) jest enzymem mikrosomalnym
- paracetamol maksymalne stężenie we krwi osiąga po 30-60 minutach
ergo, kolega może mieć rację, i trochę paracetamolu wrzuconego przed kodą z godzinkę może dać dobry efekt. Bo, czy to pijąc mleko czy przezroczysty roztwór z A15, nie czułem różnicy w sumie. Tak na logikę, to mleko może co najwyżej odrobinę dłużej trzymać.
Zaznaczam, że się nie znam i to tylko moje prywatne przypuszczenia
Hurra, diese Welt geht unter
khabarakH pisze:Po zjedzeniu 1g paracetamolu przed kodeiną w porównaniu do "normalnego" ładowania kody, bez paracetamolu wcześniej? Hmm, dość sceptycznie do tego podchodzę. Ale mówisz, że wrzucałeś na godzinkę przed kodą, a większość użytkowników pochłania paracetamol po prostu przy piciu roztworu z a15. W każdym razie wątpie żeby paracetamol wzmacniał kodeinę, wydaje mi się to dość absurdalne. Ktoś to jeszcze zaobserwował i może potwierdzić?Piroman pisze: Faza jest o 50% dłuższa i mocniejsza.
Ale to jest tylko teoria, takie wzięcie na logikę]
Jest metabolizowany w wątrobie, wywołuje tam indukcję enzymów mikrosomalnych.
@jacok:
Kodeina jest częściowo metabolizowana w wątrobie (w 8% do morfiny), w 80% wydala się z moczem w stanie niezmienionym, pozostałych w sprzężeniu z kwasem glukuronowym.
Tak więc chuj wie o co w tym gównie chodzi. Ja tam piję mleko, godzinę przed avio albo difka i pierdolę to. Za długo to walę by tak teoretyzować.
Racja, nie ma co teoretyzować, trzeba przetestować i huj. Dam znać jak tak spróbuję.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Pył Antidolu15 z 2 paczek, zalać pół szklanki wody (jebać, nie ważna ilość) ciepłej z kranu, mieszać przez minutę długopisem. Wsadzić do zamrażalnika na 10-15 minut. I przefiltrowac przez kawałem T-shita, namoczonego zimną wodą, i zabezpieczoną w zlewce 500ml gumką recepturką (aby nie ściekało nic na stół), na tej samej zasadzie co działa np. chromatografia bibułowa***. Jak całość przeleci przez husteczkę to dać jeszcze z 1/5 albo 1/4 szklanki wody zimniej. Niech sobie ładnie do końca przefiltruje a później wycisnąć tkaninę do sucha.
Legenda:
*** - Spróbujcie kiedyś - weźcie pasek bibuły, zróbcie na nim kropkę flamastrem (ale nie markerem!!!) o ciemnym kolorze. I zmontujcie jakoś tak w szklance żeby dół bibuły był zanurzony w wodzie (ale nie tak kropka!). Bibuła nasiąka wodą - woda leci w górę i powstaje rozczepienie barwnika.
Zresztą co ja pierdolę. Na benzo jestem. W każdym razie to najpewniejsza ekstrakcja. Robie tak od roku niecałego i zawsze kopie zajebiście. A wątroba ma się dobrze. Jak ktoś chce to wkleję wyniki prób wątrobowych (robię profilaktycznie co rok morfologię i próby wątrobowe).
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.