Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 128 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: metkatynon »
Kurwik pisze:
Wkurwia mnie tępy sposób myślenia gówniarzy, którzy każdy przypadek świadczący o szkodliwości jakiegoś narkotyku podsumowują "mit". Oj chciałoby się usprawiedliwiać, chciało. Przyjmijcie do wiadomości, że narkotyki mogą i na ogół robią kuku.
Nie kazdy przypadek.Chodzi i rozpowszechnia sie wiele absurdalnych(jak niektore slysze to mi sie noz w kieszeni otwiera)mitow o narkotykach chociazby to co rozglaszal bodek.
  • 3251 / 359 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
metkatynon pisze:
Kurwik pisze:
Wkurwia mnie tępy sposób myślenia gówniarzy, którzy każdy przypadek świadczący o szkodliwości jakiegoś narkotyku podsumowują "mit". Oj chciałoby się usprawiedliwiać, chciało. Przyjmijcie do wiadomości, że narkotyki mogą i na ogół robią kuku.
Nie kazdy przypadek.Chodzi i rozpowszechnia sie wiele absurdalnych(jak niektore slysze to mi sie noz w kieszeni otwiera)mitow o narkotykach chociazby to co rozglaszal bodek.
Co ty gadasz on robi w szoł biznesie, nadal robi, narkotyki mu wykasowaly wszystko. On znał Magika z kalibra, Kandiego, Szafe, Paulosa - który sie zawiesil na 8 lat. Jak mozesz mówić że to mity. Bodek wie co mówi!
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 128 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: metkatynon »
Co ty gadasz on robi w szoł biznesie, nadal robi, narkotyki mu wykasowaly wszystko. On znał Magika z kalibra, Kandiego, Szafe, Paulosa - który sie zawiesil na 8 lat. Jak mozesz mówić że to mity. Bodek wie co mówi!
%-D
  • 178 / 8 / 0
czajnikof, czekam na mojego konia z rzedem.
Uwaga! Użytkownik electric_terrorist nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1067 / 206 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
electric_terrorist pisze:
czajnikof, czekam na mojego konia z rzedem.
[ external image ]
I don't do drugs. I am drugs.
  • 178 / 8 / 0
mizerny jakis.
Uwaga! Użytkownik electric_terrorist nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1067 / 206 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
Bo go od ćpuna kupiłem. :-)
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2007 przez czajnikof, łącznie zmieniany 1 raz.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 78 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: maryo »
Nie wierz w ani jedno moje słowo, to tylko fikcja i pomówienia.
  • 4 / / 0
mozliwe ze te historie sa prawdziwe tymbardziej jezeli ludzie mieli dostep do czystego meta/
co do dostepnosci w polsce to jak najbardziej jest na slasku, w czechach jest tego od zajebania ale jakos pozostowia wiele do zyczenia
Uwaga! Użytkownik SPEEDy Gonzales nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 714 / 45 / 0
skakanka
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.