Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 56 / / 0
Na stronie http://www.uprtv.pl/uprtv/uprtv_index.php jest dostępna do obejrzenia debata dotycząca legalizacji narkotyków.
Uwaga! Użytkownik hounsi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 375 / 951
dzięki.
na razie wysłuchałem pierwszej wypowiedzi,pana Piotrowskiego,podoba mi się.

edit:natomiast pan Lewicki od początku pieprzy farmazony.
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2007 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 1 raz.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 273 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: don skuninhos »
a propos dwoch pierwszych : uwazam dokladnie to samo co pokolenie l.k
a propos dwoch pozostalych : ksiadz cebula ejkejej czyjakmutam powiedzial to co powinien powiedziec ksiadz, nie zdobyl sie na jakies niepoprawnosci tudziez odstepstwa od zazarcie chrzescijanskiego toku rozumowania, korwin na majku jak piotrowski, czyli dobrze, choc moze nie do konca we wszystkim sie z nim zgadzam

dziekuje, moj ostatni post w tym temacie
  • 85 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: paszcza420 »
studenci troche przykozaczyli z odpowiedziami do ankiety - 40% ma skąd skołować papiera, a 20% heroinę. tymczasem ja już któryś tydzien kwanta moge sobie co najwyzej zwizualizować. ale nie lamie sie... za rok bede mial latwiej.
Here is something you can't understand
how he could just make the law to bend
Fucking fascist and retarded slut of his
don't let them tell you to do that or this

Cripples rule everything around me
C.R.E.A.M, that's not my place to be
  • 88 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: LeszekMiller »
Muszę zauważyć że ksiądz wygląda na zbakanego i lubi drapać się po jajkach.
Spojrzenie Janusza na klechę nasuwa mi na myśl wizerunek predatora.
Fachowcowi z Monaru wystarczyło tylko 30 minut aby się podniecić i zacząć publicznie masturbować szklankę.
Nie bój się plamy na swetrze.
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: raphell »
Fajnie, że dzięki UPRTV mamy możliwość w ogóle to obejrzeć.

Piotrowski troszkę się gubił, widać że nie jest jeszcze "obyty" w takich sytuacjach, ale i tak in plus.

Pan z MONARU, jak i ksiądz pieprzyli głupoty, ale Korwin obalił ich argumenty.

Czy MONAR czasem nie jest w ENCOD? Coś takiego obiło mi się o uszy, a pan Lewicki za lek na narkomanie uważa podwyższanie kar. A i dlaczego nie ma njusa na stronie?
Uwaga! Użytkownik raphell nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: gonzo11 »
ciekawa debata. irytuje mnie tylko ciągłe pypkanie ichnich głośniczków spowodowane przez komórki
  • 19 / 1 / 0
Adam Lewicki (MONAR)<--- Jego wypowiedz byla tragiczna, nie wiem dlaczego podawal tak idiotyczne i nie smieszne przyklady napadow na bank albo kradziezy samochodow :/
Tutaj chodzi o szkodliwość wpływająca na człowieka, który z własnej woli używa narkotyków ! Naprawdę legalizacja Marihuany byla by dobrym rozwiazaniem dla Polski.
Mam wielu znajomych i na ich przykładzie poprę swoja tezę. Mianowicie na 10 moich znajomych 5 próbowało kiedyś Amfetaminy i Ecstazy, lecz stwierdzili , ze częste zażywanie tego środku jest bez sensu, ponieważ źle wpływa na ich zdrowie i psychikę.
Natomiast 8 na 10 osób próbowało palić Marihuanę. Ludzie którzy sprobowali Marihuany odrazu zmienili zdanie na jej temat. Początkowo sadzili, ze jest to narkotyk zły, zażywanie go powoduje nieodwracalne zmiany w mózgu i zdrowiu.
Po sprobowaniu zmienili zdanie niebagatelnie.
Gdy teraz pala marihuanę (nie jest to sytuacja, ze wstają rano i muszą zapalić dawkę narkotyku) to wszyscy czuja ze sobą jedność, potrafią zrozumieć rzeczy o których by nawet nie pomyśleli "na trzeźwo". Również zmienia sie myślenie pod wpływem Marihuany. To prawda, ze występują zaburzenia w myśleniu "na Maryśce", lecz kto mówi, ze po zapaleniu trzeba np. prowadzić samochód, ogólnie wykonywać czynności wymagające jakiejś koncentracji, które bez niej mogły by spowodować wiele tragedii, czyli np. wypadki samochodowe.

Moi znajomi pala Marihuanę od 2-5 razy w miesiącu, są to zazwyczaj weekendy kiedy to marihuana pomaga im sie odstresować po ciężkim tygodniu pracy, wykładów na uczelniach lub szkołach.

Marihuana jest również lekiem na wiele chorób. Dobrym przykładem jestem ja sam, człowiek chorujący na przewlekłe zapalenie zatok. Marihuana zawierająca substancje bakteriobójcze, pomogła mi wiele razy w wyleczeniu się z chorych zatok. Zapominałem o bólu zatok i głowy, a raczej ból mijał nie pojawiając się następnego dnia. To samo dotyczyło moich przeziębień,bólów naderwanych ścięgien, mięśni.

Marihuana to tak naprawdę temat rzeka. Sądzę, że powinniśmy dążyć do legalizacji Marihuany ! Nie myślę natomiast, że powinniśmy legalizować narkotyki stymulujące jak Kokaina czy amfetamina. To samo dotyczy się silnych psychodelików, czyli np. LSD,oraz licznych depresantów.

Debaty taka jak przedstawiona powyżej jest bardzo dobrym pomysłem aby oświecić ludzkość o tym, że Marihuana nie jest tylko stereotypowym złem, lecz ma wiele zalet.
  • 19 / 1 / 0
proszę o wpisanie powyższej wypowiedzi do Debata UPR o narkotykach - Wrocław 2007 na Stronie głównej Hyperreal.info, ponieważ ja coś nie mogłem dodać;/
  • 84 / / 0
Nieprzeczytany post autor: katul »
to czy ktos uzywa jakichkolwiek uzywek czy tez nie, zalezy tylko i wylacznie od tego w co wierzy i jesli nie ogranicza w ten sposob wolnosci ani swobody innych ludzi to nie widze powodow zeby komukolwiek zabraniac czegokolwiek pod pretekstem wyzszej moralnosci ludzi, ktorzy te zakazy ustanawiaja. :nuts:
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2007 przez katul, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik katul nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.