Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 196 / 7 / 0
Wildzen , lub ktokolwiek inny siedzący w temacie ,ja jeszcze raz apropo olejku.
Pisałeś ,że olejek cynamonowy ma być eteryczny, 100 % naturalny i mieć bodajżę atest ISO ale jeżeli dwa pierwsze warianty są spełnione moge również próbować.
Mam olejek eteryczny "bamer" według ulotki jest 100% naturalny i eteryczny ale nic o żadnym ateście nie ma.Jest tylko informacja o skutecznosci potwierdzonej przez badania aplikacyjne w polskiej akademii medycznej,że są zgodne z IFRA i posiadają analizy labolatoryjne EuAB oraz ,że są zarejestrowane w centralnym rejestrze kosmetyków.Poza tym na ulotce jedyna informacja apropo podania doustnego to "Nie pić." i sam już nie wiem jak z tym zastosowaniem oralnym ??
Never give up !
  • 992 / 25 / 0
@Bover0 Jak ma IFRA i EuAB to jeszcze lepiej niż ISO. Ostrzeżenie "nie pić" jest dlatego, że olejek cynamonowy powoduje (nie rozcieńczony) reakcje anafilaktyczną u niektórych ludzi, wysypki i poparzenia. Ja osobiście nawet przy nie rozcieńczonym nie zauważyłem żadnych złych objawów jednak uważam, że ten olejek co miałem firmy "green villige" jest do dupy ponieważ pachniał okropnie i na pewno nie jak cynamon. Uważaj, ze stosowaniem tego, rozcieńczaj tylko w oleju roślinnym lub glicerynie bo w wodzie pływa. Można też kropić na łyżeczkę cukru - też jest git. Daj znać jak z jakością bo sam się zastanawiałem nad tym bamerem.
  • 196 / 7 / 0
Wildzen, dzięki bardzo za odpowiedź.Ten olejek pachnie bardzo ładnie zdecydowanie cynamonowo , mocno cynamonowo.Puki co tylko do kąpieli go dawałem.
A co do działania to ja raczej jestem mało obiektywny, mam jeszcze pare dolegliwości do zaleczenia pozatym stosuje wiele róznych ziółek,supli i często coś zmieniam więc lepiej będzie jak sam stestujesz :-D
Never give up !
  • 992 / 25 / 0
Spoko.

No z pewnością dużo zmiennych u Ciebie, ale spróbuj z pieprzem kajeńskim (tylko weź ranigast albo inną osłonę na żołądek, jakiś len, olej albo chociaż kisiel) wykazuje niezły synergizm i powoduje dosyć spore wyjebanie noradrenalinowe. Rozkręca się po 3-6 dawkach przy 2-3 dawkach na dzień czyli po około 2-3 dniach. U niektórych przy pierwszej już działa świetnie. Spróbuj, efekty są dosyć mocne, przynajmniej w moim przypadku.

Mój co dziwne działał jak olejek cynamonowy w tym miksie, ale zapach okropny miał. ;)
  • 5 / / 0
no dobrze, jako ze mam zamiar niedlugo zaczaac stosowac jakis nootrop, zastanawiam sie bardzo dlugo, przeczytalem calkiem duzo na ten temat na tym forum, ale moze pomozecie mi. Jak wiem stosowaliscie zarowno piracetam jak i noopept, co byscie polecili dla typa co jaral mj w bardzo duzych ilosciach ok 1olat, teraz juz nie jara, ale zauwazalnie ma problemy z koncentracja i pamiecia, a chcialby to poprawic, co byscie polecili od siebie i co jeszcze do tego dokupic? z gory dziekuje za pomoc i pozdo!
Thief of knowledge...
  • 103 / 1 / 0
@thief Masz otyłość? Jak długo już nie palisz? (łączyłeś mj z tytexem-palisz papierosy?) Jaki masz sen?

@uwaga na olejek cynamonowy alergicy! Osłonowo może być np.siemię lniane. Polecam dodatkowo zastosowanie lactobacillus acidophilus.
  • 5 / / 0
@doctorblack waze jakies 75kg, typ budowy rzeklbym atletyczny :) uprawiam duzo sportu, silownia, muay thai, gimnastyka. mj nie pale juz od baaaardzo dlugich 3 dni :)) (postanowienie noworoczne) i nie zamierzam wracac. Oczywiscie laczylem z tytexem, ale papierochow tez juz nie pale, juz z 3 miechy, alkoholu tez nie pije (kierowca). Spi mi sie dobrze, nie mam raczej problemow i nie stosowalem nigdy zadnych lekow, naprawde, nigdy...
oczywiscie kiedys lecialo calkiem sporo LSD i grzybow, ale to tylko tyle...
chcialbym w koncu wziac sie za siebie, bo do tej pory jaranie i cpienie nic dobrego mi nie dalo ( noo moze troche :) )
co myslicie? czy brac na poczatku piracetam czy noopept? a moze to i to naprzemiennie?
Thief of knowledge...
  • 103 / 1 / 0
To z czasem koncentracja i pamięć powinna się poprawić. Wedle uznania stosuj, chociaż przy piracetamie (wyższych dawkach) pamiętaj o cholinie. W dietę wrzuć b-kompleks (osobiście osobno jedynie co stosowałem b6, b1,b12 tak to szedł kompleks za który cenowo coś wychodziło 30-50 zł o znacznie wyższych dawkach witamin b) wapń, potas.Bierz przez miesiąc piracetam jeżeli efektów nie będzie, bądź pojawią się uciążliwe skutki uboczne to stestuj noopept. Osobiście uważam, że piracetam nie daje efektów długofalowych, u niektórych tylko podczas stosowania, taki lek dla dziadków poprawiający ukrwienie mózgu, a więc dopływ składników i natlenowanej krwi. Spróbuj alpha gpc bądź cytoklinę według mnie lepsze działanie na pamięć.
Jak trenujesz to bardzo dobra droga do poprawy!

Od jakiej dawki mogą pojawić się skutki uboczne witaminy E(octan dl-alfa tokyferylu)? Nadmiar następuje przy stosowaniu 1000 mg przez określony czas, a czy dawka 36 mg per day?
  • 5 / / 0
tak wiec zrobie z tym pira, moglby ktos mi podac jakies sprawdzone zrodlo pira oraz noopeptu, oraz w miare mozliwosci jakis dobry kompleks wit B? bylbym wdzieczny :)
co do alpha gpc to nie jestem pewien, czytalem na innym anglojezycznym forum ze po odstawieniu pamiec oraz koncentracje moze stac sie nawet gorsza niz sprzed zaczecia kuracji, wiec obstawialbym raczej cdp choline?
do tego napewno omega 3 czy raczej olej lniany?
ALCAR?
i multi z olimpu?
+cholina
cos wyjdzie z takiego miksu? cos dodac?
z gory dzieki za pomoc :)

napewno rowniez slyszeliscie o Hyderginie, podobno jeden z lepszych smart-drugs, bez efektow ubocznych, co Wy na to?
Thief of knowledge...
  • 934 / 12 / 0
Hydergina (ergoloid) to raczej nic wartego uwagi wg mnie, a na pewno nie jako nootrop. Wywołuje zawroty głowy, lekkie odrealnienie i powoduje dużą senność, ponoć przy ADHD to jakoś się sprawdza, ale u mnie jedynie wywołała trochę lepsze samopoczucie, co w ogólnym rozrachunku za cholerę się niekalkuluje, działanie nootropowe nie zauważalne przy reszcie efektów. To że A. Hofmann był twórcą nie przesądza jeszcze o wyjątkowości substancji :-p
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".