Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 3362 / 349 / 0
Ten chelat magnezu od olimpu jest ok. Szkoda tylko ze nie ma w nim 100% zapotrzebowania dziennego i jest taki drogi. Ogolem polecam ta firme.
  • 1252 / 4 / 0
A to niby czemu? WPC to 80% bialka, a roznice pomiedzy WPC i izolatem zauwaza jedynie zawodowi kulturysci.
Bullshit. Biodostepnosc izolatu jest dwukrotnie większa. Poczytaj o Bv.
o myślicie o tym suplemencie, najtaniej na allegro wg. moich obliczeń, aż za tanio chyba (?) ufać nie ufać? brać czy nie brać?
http://allegro.pl/olimp-chela-mag-b6-19 ... 63656.html
+ jakieś pomysły na zwiększenie biodostępności magnezu ? pieprz? coś ciepłego do posiłku? omega 3? co najlepsze?
Pisalismy milion razy, ze to najlepszy magnez. Tani.
4 tabs = 100% RDA.

Dla przyswajalnosci wystarczy b6, ktora juz tam jest. Ewentualnie mozesz dodac cynk i unikac wapnia.
  • 330 / 1 / 0
astralnykutas pisze:
A to niby czemu? WPC to 80% bialka, a roznice pomiedzy WPC i izolatem zauwaza jedynie zawodowi kulturysci.
Bullshit. Biodostepnosc izolatu jest dwukrotnie większa. Poczytaj o Bv.
WPC ma bv 104, izolat 159, izolat wchlania sie szybicej. Ale ani dla mnie, ani dla ciebie nie ma znaczenia czy bedziesz pil WPC czy WPI. Chyba, ze wazysz 100kg i masz 5% tk tł.
  • 1141 / 9 / 0
@Kutas - Ja będę testował mega miksa i jestem ciekaw co powiesz o nim :old:

Obecnie biorę:

- Chela mag b6 forte 2 kapsy przed snem
- Vita-genix men Sport AM/PM jak w ulotce
- Mam strasznie mało wapnia wyliczonego z diety i dlatego Chela Calcium D3 1 kaps po trzech posiłkach
- Luteina bio complex 1 kaps na oczka
- Anti-Ox power blend 1 kaps

Zamówiłem:

- 3 Opakowania Piracetamu 100 sztuk po 800mg i będę brał 3/4 razy dziennie co 6 godzin
- B6 sztuk 250 i będę brał razem z Pira czyli 3/4
- ALC i N A Tyrosine z My Protein i jak w ulotce
- Omega 3 Olimp 3 kapsy dziennie
- Olimp gold Lecytyna 3 sztuki
- B15 i 3 sztuki dziennie

Dużo owoców/warzyw, cała gorzka czekolada, oliwa z oliwek dużo jajek i dużo kawy :wall:
Pewnie mi walnie na dekiel od tego miksu + dużo sudoku, jakieś książki i dużej ilości biegania ( jak się zmotywuję ), ale czego nie robi się w imię nauki %-D :diabolic: :heart:
  • 761 / 13 / 0
br0w4r,

nic Ci nie walnie. Efektów spodziewaj się po jakiś 10-14 dniach. Rozbij wszystko na 3-4 porcje. Dodał bym jakąś osłonkę w formie kultury zdrowych bakterii. Ja stosuję cholinę i wyczytałem gdzieś kantem ok, że biorąc jej większe dawki robi spustoszenie w florze bakteryjnej w jelicie cienkim. Na twoim miejscu dodałbym kompleks wit, z grupy B. Niecałe 5zł, mam 50 tabsów. Kawę zamień na żenszeń. 1 rano(polecam OLIMP) i masz energię przez cały dzień. Tylko się pocisz. No i kakao raz na 2 dni- powiedzmy 30-40g. Ja odczuwam rewelacyjne efekty. Magnez bierz rano i wieczorem. Organizm nie przyswoi więcej niz te 400-500mg Mg na raz. I kapsułę po prostu tracisz. B6 witaminę bierz razem z magnezem. Z jajami to uważaj. Chyba, ze uprawiasz sport.

PS. też się bałem, że rozpierdole sobie łeb od swojego miksu, ale proszę. Efekty mam. Wzrost koncentracji, większa odpnrość na stres, poprawa humoru, zmniejszenie objawów nerwicowych(a to kurwa dzięki kakao). Sen się polepszył dzięki 5-HTP, bananom. kakao/gorzka czoko. Czasami mam wrażenie, że największy burdel w bebechach robi skład naszych kapsuł. Żelatyna i ten stearynian magnezu? More info guys? Przy jakich dawkach ALC wiadać efekty?
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1141 / 9 / 0
@obgryzaczpaznokci

Dzięki za odpowiedź :-)

Witaminy z grupy b jak widać mam i więcej nie planuję na razie. Żeń szeń i te inne wynalazki to bardziej działają jak placebo ( działają przez tydzień ) i właśnie odstawiam je całkowicie.

Na porcję rozbiję wszystko a jak, ALC i A L Tyrozynę też rozbić na 3/4 porcie?

Jak będę miał wszystko to rozpocznę test i jak coś zdam relację, jakby co to myślę o sele ;-)
  • 3362 / 349 / 0
Bo na zenszeniu robisz tygodniowy cykl po czym przestajesz na tydzien i znow cykl
  • 761 / 13 / 0
Też robij tyrkę i ALC. Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiednich dawek trozyny i ALC. Myślę, aby stosować 2x po 500mg tyrki. Z ALC nie mam pojęcia.

PS. ja żeńszeń biorę tylko wtedy kiedy mam zajęcia ma 8.15. Czyli 3 razy w tygodniu. Tolerka jest na tym samym poziomie i zawsze jedna kapsułka działa wyśmienicie.

FajnieJest,

i co daje taki tygodniowy cykl i potem tygodniowa przerwa? Efekty żenia utrzymują się przez 7 dni? Z kakao chyba też rośnie tolerka. Dlatego biorę raz na 2 dni. Dziwne jest to, że jak wezmę rano 30g kakao to zadowalające mnie efekty utrzymują się jakieś 36h.
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1141 / 9 / 0
Ile wy posiłków nażeracie? Ja jem aż 3 i to tylko z lenistwa, a mam czasu spokojnie na 5 i nawet na pracę mi czasu wystarcza :nuts:
Zobaczę czy ilość posiłków też wpłynie pozytywnie na mnie :*)
Ten Piracetam to obojętne czy po, czy przed posiłkiem ta?
  • 199 / 8 / 0
FajnieJest pisze:
Bo na zenszeniu robisz tygodniowy cykl po czym przestajesz na tydzien i znow cykl
- Nie koniecznie
dawkę można spokojnie podnieść ; co się robi zwykle ,3tygodnie optymalnie .po czym przerwa .i/lub inny adaptogen
Też robij tyrkę i ALC. Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiednich dawek trozyny i ALC. Myślę, aby stosować 2x po 500mg tyrki. Z ALC nie mam pojęcia.
odpowiednich do czego?
tyrozyna .łykaj aż poczujesz xd
alc - 0,5gr na kilka dni ,potem raczej nie więcej niż 1gr ..poczujesz , i NIkt nie zrobi tego lepiej od Ciebie więc -ustawić dawkę to sobie każdy powinien adekwatną ,zaczynając od minimum

tolerka na kakao .konkret xd bo nie ma tolerki na PEA z tego co w prasie a i potwierdzam ;
10mgSele i kakao 40gr xd ..miałem czasem już dosyć tego stanu ,rozwala po prostu jakoś w swój sposób
Ostatnio zmieniony 03 listopada 2012 przez THatmanC, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.