Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 77 / 11 / 0
Nawet szyfrowanie messengera nie pomoże jeśli policja wjedzie na telefon. Żeby sie przed tym ustrzec można:

* android jak najnowszej wersji

W starych androidach (np. 5) można obejść lock screen (jeśli telefon jest wciąż włączony) crashując go.

* minimum 7-mio cyfrowy PIN na telefon lub mocne hasło lub 7-mio cyfrowy pattern lub biometryczna autoryzacja

PIN można łamać czymś takim jak USB Rubber Ducky. 4-ro cyfrowy PIN zajmuje 18 godzin, 7-mio już dwa lata. Biometryka jest najbardziej wygodna. Też są na nie sposoby, ale policja raczej się nimi nie posługuje. Nie wiem, czy policja by mogła zmusić do przyciśniecia palca, nie ma takiego prawa chyba (w polsce).
Sam wątpię czy policja w polsce potrafi łamać PIN, ale na wszelki wypadek nie zaszkodzi.

* porzadny telefon który trzyma PIN w dedykowanym urządzeniu

Można też PIN łamać szybciej odczytując pamięć, więc tutaj przyda się telefon z dedykowanym urządzeniem do trzymania PINu gdzie są zabezpieczenia przed jego łamaniem bardzo szybko.

* zaszyfrować cały telefon

Kiedy telefon jest zaszyfrowany, to duckduckgo przez playa nie zmieni PINu na prośbę policji. Również ekstraktowanie danych z pamięci nic nie da.

* Zmienić PIN na kartę SIM

W ten sposób policja nie odczyta numerów telefonów twoich klientów i dostawców, szczególnie jeśli jest to pre-paid gdzie normalnie PINu nie ma wcale. Lepiej też zmienić PIN z tego, który dostaliśmy od operatora.
  • 880 / 363 / 6
Pamiętajcie o stosowaniu oprogramowania do szyfrowania całego dysku komputera. Co z tego, skoro macie zaszyfrowany telefon, skoro dysk komputera odszyfrowany a tam dowodów jeszcze więcej :D
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 99 / 55 / 0
@up byle nie bitlockerem, bo to zabawka prosto od microsoftu + inne programy (truecrypt/veracrypt etc.) oferują bardzie zaawansowane metody szyfrowania.
  • 564 / 52 / 0
Szyfrowanie messengera to chuj nie szyfrowanie. Whatsapp ma p2p, o wiele lepsze. Najlepiej pracować na maszynie wirtualnej i wtedy mogą chuja zrobić. Pozdrawiam. No dobra, pomogę trochę jeszcze. Whonix, tails, duckduckgo....
Predzej martwy niz slaby
  • 174 / 11 / 0
To, że jest ileś kombinacji przy zaszyfrowanych 10 znakach hasła, nie znaczy że program nie jebniej tej kombinacji za pierwszym razem, a to że używa się tor'a nie znaczy że nikt nie może cię zobaczyć :cheesy:
Chciałem tylko rozwiać wątpliwości, gdyby ktoś takowe miał i nawywołuję do zachowania ostrożności ZAWSZE.
Dzisiaj znalazłem na komputerze ciastka facebokowe, bo z fałszywą nadzieją myślałem, że program wszystkie usunął, od usunięcia tych pozostałości wierzcie lub nie - przyśpieszył mi internet XD
anagramik: becja leopjci
Użyszkodnik jest aktywny na hyperrealu.
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
  • 11 / / 0
posprawdzajcie sobie kontrole uprawnień aplikacji w telefonach hahaha śmiech na sali ;]
ogólnie to im dokładniej znacie bhp użytkowania z internetu tym lepiej śpicie ::)
ALL OF THIS LEAN IS THE DEVIL I WON'T GO TO HEAVEN
  • 564 / 52 / 0
alesis pisze:
posprawdzajcie sobie kontrole uprawnień aplikacji w telefonach hahaha śmiech na sali ;]
ogólnie to im dokładniej znacie bhp użytkowania z internetu tym lepiej śpicie ::)
Prawda, głupi Photoshop a chce lokalizację znac... Co do tematu, proxy dla bezpieczeństwa to podstawa, ew tunel ssh:D
Predzej martwy niz slaby
  • 12481 / 2425 / 0
25 stycznia 2018umrzemywcierpieniu pisze:
To, że jest ileś kombinacji przy zaszyfrowanych 10 znakach hasła, nie znaczy że program nie jebniej tej kombinacji za pierwszym razem
Niby tak, ale prawdopodobieństwo czegoś podobnego jest...

znaków "a-z" jest 26
Duże to kolejne 26
numerki 10
znaki specjalne 32
polskie 16
łącznie 110

108^10 = 259374246010000000000

czyli prawdopodobieństwo wynosi (1 / 259374246010000000000) %
  • 581 / 77 / 0
Być może jestem staroświecki, ale najlepiej przez telefon się umówić, a o takich rzeczach rozmawiać po cichu, ryjem w ryj ;]
Uwaga! Użytkownik MrMagnificus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 880 / 363 / 6
22 stycznia 2018paranoiduser pisze:
@up byle nie bitlockerem, bo to zabawka prosto od microsoftu + inne programy (truecrypt/veracrypt etc.) oferują bardzie zaawansowane metody szyfrowania.
Czemu nie BitLockerem? BitLocker na Policję czy ABW styknie, jeśli chcesz się zabezpieczyć przed NSA albo CIA to raczej mają dobry powód żeby cię dojechać i to zrobią :D Nie będą się bawić w rozszyfrowywanie tylko zrobią kryptoanalizę gumową pałą.

[edit]

O masz [ external image ]

[edit2]

Jeśli masz BitLockera to najpewniej masz windę Enterprise lub Ultimate, czyli i tak masz pirata xD
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...