...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Aa i dodam jeszcze jedno przez te wszystkie lata co byłem na bombie nie piłem w ogóle alko A teraz pije codziennie po kilka piw
  • 28 / 6 / 0
Mnie wczoraj też naszła straszna ochota na stimy :( Ale jak zaczne to potem napewno trawa bedzie grana.
  • 219 / 1 / 0
Postanowiłem całkiem rzucić jaranie. Na razie leci czwarty tydzień. Wszystko ładnie, pięknie, nawet mnie specjalnie do tego nie ciągnie tylko męczy mnie bezsenność i potliwość. To drugie chyba najbardziej mi doskwiera. Czasem wystarczy, że pochodzę po domu i już robię się mokry pod pachami. Macie jakiś sposób na to, jakieś blokery czy coś? Po jakim czasie to może przejść? I ta bezsenność, pół nocy się wiercę zanim zasnę. Zacząłem brać magnez i melatonine, ale na razie chuja to daje.
  • 85 / 3 / 0
[mention]kwachniewski[/mention]
pocenie może być też rezultatem innych używek- pijesz np. alko?
ewentualnie lekki ubok, sam tak mam ale nie stronię od mj / alko a winę kieruję raczej na to drugie.

co do bezsenności- daj jej trochę czasu. tydzień, może z hakiem i sen powinien wrócić do normy.
unikaj kawy (nie wspominając o innych przyśpieszaczach), bo samo odstawienie mj po długim ciągu powoduje stymulację organizmu, przywykniętego do trybu slo-mo.

powodzenia

p.s. sam chciałbym trochę przerwać, ale czuje się bezradny w tym zakresie - będę musiał wziąć w końcu się w garść i zrobić choćby dłuższą przerwę.

ponieważ stan, w którym mała ilość w samarce zaczyna wywoływać lęk i niepokój, to patologia
Uwaga! Użytkownik viktoreg jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 219 / 1 / 0
Kawę piję raz dziennie - czarną i to nie tyle co dla samego działania, a jej smaku. Co do alkoholu: lubię po pracy wypić piwo, dwa. Tak też myślałem, że to może mieć jakiś związek. Wygląda na to, że trzeba będzie i z tym skończyć (kawa) i znacznie ograniczyć te piwka. Mam nadzieję, że pomoże.
  • 73 / 16 / 0
E tam kwachniewski to nie tak , alkoholu nie radził bym pić po przestaniu jaranie 2 tyg -3 po odstawieniu bo może wywoływać depreche nie w każdych przypadkach ale może u mnie naprzykład robiło się gorzej po wódce niż lepiej , dziś po prawie 130 dniach chyba nawet więcej piję i nic mi nie jest oczywiście w rozsądnych ilościach ćwiartke na wieczór i jest git :D oczywiście nie codziennie , jutro też biere ćwiare a poźniej koniec bo brak kasy :D
Nie to nie po alko się pocisz tylko p mj też tak miałem na początku rano byłem przyklejony do poduszki i pościeli , przez pierwsze dni tylko :D
Wpierdalaj dużo czosnku i wyjdzie ci cały syf
  • 12526 / 2431 / 0
^
Też o tym czytałem - czosnek zgniata się, miesza z miodem i je łyżkę na czczo. Tydzień takiej kuracji podobno dobrze "detoksuje".
  • 3406 / 534 / 0
Ta czosnek zgniata się lub gryzie, połknięty w kawałkach/całości nie daje za dużo lub w ogóle efektów. Też to kiedyś wyczytałem.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 16 / 3 / 0
Ja tam nie pale ponad 3 tyg i zajebiscie sie z tym czuje. Oczywiście przyznam ze popijam piwka czesciej niz jak palilam. Ale mimo tego czuje sie dobrze . Mam motywacje na lepsze i kolorowe zycie niz wczesniej. Jestem aktywniejsza a nawet zaczynam treningi na silowni of 1go gdzie na dniach wykupie sobie karnet na rok ;)
  • 73 / 16 / 0
Jak się będzie zastępowało codziennie alko po 6 piw dziennie to prędzej czy później się wróci do mj ja tak miałem , po alko było spoko ale jak schodziło to była lipa bo ani mj ani nie chce sie iść do sklepu , i myśl jak to na kacu by było zajebać bucha, lepiej podchodzić do zaprzestanie palenia na trzeźwo i zrozumem , niż to robić na odpierdol na szczęście drugim razem nie mam styczności z alko no czasem cichaczem tą ćwiere bo ojciec przestał pić , no i nie mam jak pić a nie chce latać mi się gzieś po kolegach i pić , więc prawie jestem komplentnie czysty :D
No i do czosnku jeszcze jem cebulę.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.