Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 414 / 8 / 0
Co wiemy o tej używce? Pamietam, że nawet na neurogroove był całkiem dobry TR na jej temat. ktoś może próbował i określi czy warto i jak się tym obsługiwać?
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 164 / 7 / 0
[quote="lechu91"]
Przeczytałem że łączyć to można z tym http]

Wapno.

Gaszone, jadalne, pewnie.
Uwaga! Użytkownik Sterylny Marcin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 290 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bluecocaine »
zamówiłam sobie ten orzech betelu na http://www.smartshop.pl/index2.php?cPath=1 nie wiem czy coś to wogóle da, ale spróbować nie zaszkodzi
Uwaga! Użytkownik Bluecocaine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: NorNumer »
napisz o wszystkim po spożyciu
Uwaga! Użytkownik NorNumer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 290 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bluecocaine »
Wiadomo, wciąż czekam na to, napisze maila, czemu to tak długo trwa za chwilkę :)
Uwaga! Użytkownik Bluecocaine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
mialem kiedys orzeszki betelowe ale bez efektu , musza byc w miare swierze z czasem poziom arekolin spada wiec i aktywnosc maleje. Pamietajcie ze przyjecie 8-10 g orzeszkow jest smiertelne w wyniku porazenia miesnia sercowego i ukladu oddechowego.
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2008 przez alkem, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 290 / 6 / 0
To nie działa tylko mi niedobrze po tym bylo :/
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
mdlosci moga byc... arekolina ma dzilanie troche podobne do nikotyny
  • 290 / 6 / 0
A może może, kumpel to jadł i on stwierdził ze na niego działa (ale na niego nawet termoorganiki działały jak dobre dropsy bo mu sprzedałam kiedyś 9 zeta za sztukę mówiąc ze to zajebista nowość :P) także siła sugestii rulez
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Ja żuję od czasu do czasu takie coś co nazywa się Tulsi Mix. Można to kupić w większości hinduskich spożywczaków w UK. Skład to betel, tytoń, wapno i przyprawy. Działanie ma podobne do samego tytoniu żutego, jednak wyraźnie bardziej orzeźwiające. Poprawia odrobinę nastrój, ale to działanie w rodzaju tego co się czuje przez pierwszych parę minut działania mocnej kawy. Fajne, ale bez fajerwerków.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.