Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Rodzynka pisze: I to enigmatyczne coś zabijające rośliny to nie jest ani grzyb, ani wirus tylko mało godzin światła, dzień trwa teraz jakieś 9 godzin przy czym takiego naprawdę fajnego światełka będzie może 7 i jak tu sie nie pochorować?
Moja pierwsza sadzonka praktycznie całą zimę przestała na oknie, gdzie mam raczej półcień. Nic jej nie było - ale przezornie, od razu potraktowałem ją chemią przeciw ziemiórkom/grzybom, którą stosuję do innych roślin w domu. Teraz już tego nie robię, bo zbieram susz z roślin, i niestety, czasem zdarzają im się takie przykre objawy - chociaż stoją w terrarium.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
salvie od innych zawsze maja gladkie liscie a moje wygladaja tak jak na zdjeciach ktos wie od czego to moze byc? ziemia to mieszanka kwiatowej uniwersalnej + perlit + mala ilosc dolomitu, podlewane woda odstana,
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[h]
iChuj
2-3 swietlowki 24w
Moim szałwiom niektóre liście mutowały się w podobny sposób, jak już na balkonie nie było na tyle miejsca, żeby postawić ją w półcieniu i musiała stać w słońcu.
Jaką masz temperaturę barwową tych świetlówek ? Napisz jeszcze jaką masz temperaturę (w celcjuszach ;) ) w boxie.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.