Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1893 / 182 / 0
Czyli maltodekstryna może być?
  • 9660 / 1903 / 2
Nie!!!
Malto to wielocukry.
http://bonavita.pl/maltodekstryna-wplyw ... stosowanie

Do tego zeby zaoszczedzic firmy sypia cukier.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3651 / 999 / 2
Trzeci dzień od cukru imskręt na samą myśl, że w barku są pierniki w polewie czekoladowe z nadzieniem. Jeszcze 4 dni i już nie będzie ślinienia się na samą myśl. Sttetart, jak to się stało z tym pączkiem? Przynajmniej domowy, czy kupny?

Robicie własną czekoladę?
sky is the limit
  • 9660 / 1903 / 2
Kupny.
Piekarnia w miare zaufana.
Wchodzić i głosować
  • 3651 / 999 / 2
Jeszcze pół biedy z tymi pączkami, czy też jagodziankami, jak piekarnia jest zaufana. Gorzej z marketów. Jak najtaniej i jak najdłużej by leżało zanim zejdzie. Zastanawia mnie jaki sens jest umieszcac w jednym produkcie:
cukier + glukoza + syrop glukozowo-fruktozowy?
sky is the limit
  • 1545 / 1586 / 0
dobry temat, wrzucam do ulubionych. tez chce rzucic cukier :-/

[mention]Ankaaa[/mention], fajnie, ale ten temat jest tylko i wyłącznie do wpisywania dni bez cukru, nie do komentarzy. Przenoszę do właściwego /black goku

---/scalam/--

jesli ktos moglby mi powiedziec, czy bialko zazywane po treningu jest szkodliwe ? bo zawiera jakkies tam substancje slodzace...a bialko bez cukru ? bo jest takie ale smakuje jak maka.
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 419 / 45 / 0
  • 9660 / 1903 / 2
04 stycznia 2018blackgoku pisze:
Jeszcze pół biedy z tymi pączkami, czy też jagodziankami, jak piekarnia jest zaufana. Gorzej z marketów. Jak najtaniej i jak najdłużej by leżało zanim zejdzie. Zastanawia mnie jaki sens jest umieszcac w jednym produkcie:
cukier + glukoza + syrop glukozowo-fruktozowy?
Ad 1 paczki z marketu sa gleboko mrozone.
Nie ma to nic wspolnego z paczkami.
Ad 2 syrop g-f jest bardzo tani. Nie obejmuje go nic - zadne reatrykcje.
Mozna w nim znaleźć wszystko.
Ad 3 to sa rozne frakcje cukru dzialaja inaczej.
05 stycznia 2018Ankaaa pisze:
dobry temat, wrzucam do ulubionych. tez chce rzucic cukier :-/

[mention]Ankaaa[/mention], fajnie, ale ten temat jest tylko i wyłącznie do wpisywania dni bez cukru, nie do komentarzy. Przenoszę do właściwego /black goku

---/scalam/--

jesli ktos moglby mi powiedziec, czy bialko zazywane po treningu jest szkodliwe ? bo zawiera jakkies tam substancje slodzace...a bialko bez cukru ? bo jest takie ale smakuje jak maka.
Wiekszosc wpc zawiera cukier mleczny laktoze.
Rozniosa Ci jelita.
https://jarek-kefir.org/2013/09/30/zbyt ... -mlecznym/

Po treningu rodzynki + bcaa z tauryna i mozesz sprobowac glutamine w miksie i potem normalny posilek.

A ja butelka coli+DXM (DXM obniza cukier)
Po powrocie do domu bcaa+taurynka i DXM.

Na dniach kupuje glukometr i zrobimy eksperyment:)
Opracujemy hajperillowska mieszanke przeciwcukrzycowa.
:cool:
Wchodzić i głosować
  • 81 / 4 / 0
No właśnie a co z rodzynkami, daktylami itp? I produktami "nie słodkimi" z dużą ilością cukru. Np. odkryłem że masło orzechowe, sos do kanapek mają ok 20g cukrów na 100g.

• 3651 / 999 / 2
Trzymam się zasady. Unikamy czekolad sklepowych, batonów, czipsów, fastfoodów oprócz kanapki drwala (hahaha).

Sam robię czekoladę. Ogólnie miałem straszne parcie na krówki. Macie jakiś przepis, jak zrobić zdrowe krówki? Z jakimiś prozdrowotnymi dodatkami i w ogóle?

Piszcie wasze przepisy, bo na serio warto uniezależnić się od koncernów spożywczych, które uwielbiają zasypywać nas tanim, śmieciowym jedzeniem.
sky is the limit
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.

Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina