Co do problemu zielonej z maskowaniem doraźnym śladów to znajoma polecała fluid do makijażu. Zawsze też można nałożyć jakąś opaskę czy bransoletki.
Ślady po ostrym grzaniu zostają na całe życie (te w psychice też) , taka cena za kopa...
B.
wsburroughs
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
Mieć ślady po tramie głupio, na szczęście ja mam także po morfinie ;-)
chodzi mi o to żeby nie było tych kropek po igle, niby znikają ale wolałabym to czymś jeszcze smarować.
Ja stosuję tą kurację i w 2 dni wszystko się zagoiło, śladów prawie zero ;>
Jedyny problem to siniaki. Mam chyba ze 2, takie małe, prawie niewidoczne. Na to maść Heparinum (kosztuje 6zł w aptece bez recepty), ale niestety ja nie mam kasy więc to pierdolę. Samo zniknie. Aha, nie smarować na świerze rany! Dopiero po powstaniu strupka!
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.