Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 10 / / 0
13 grudnia 2017Tryptophan pisze:
12 grudnia 2017weedcastle pisze:
12 grudnia 2017Tryptophan pisze:

Skąd wiesz, że się zorientowali? Zostawiłeś im receptę i dostałeś odpis? Receptę na własne dane? Sfałszowałeś reckę na własne dane? %-D
Dostałem ksero tej recepty tylko czyli odpis jeśli o to ci chodzi, recepta nie była na moje dane. Jakieś pomysły jak mogę ją odzyskać, powiedzieć prawdę po prostu, a ze mocno potrzebuje tych leków, a lekarz chce wgląd do orginału czy coś w tym stylu...?
Ale ktoś się zorientował, że to lewa recka? Czy nie? Z jakiego powodu chcesz ją odzyskać? Na pewno nie dostanie już nie dostanie oryginału, szczególnie jak się zorientowali, że to podrobiona recepta. Wątpię, żeby ci ją wydali na podstawie odpisu.
recka legit 100%, po prostu dopisane SR rzuciło się w oczy bez podpisu lekarza i pieczątki obok, zyje i mam się dobrze, a o recke już nie walczę mowi się trudno :cool: i przestroga na przyszłość :old:
  • 581 / 77 / 0
Nie ma na recepcie zakodowanego kodu PESEL.... no jak? i po co....?

Są kody placówki, lekarza i nr recki zakodowany.
Uwaga! Użytkownik MrMagnificus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 107 / 1 / 0
Skąd można zamówić recki z kodami kreskowymi?Na początku tematu wspomniano że się da ale skąd
Info na PW.
SEGAN(selegilina):info
  • 581 / 77 / 0
W drukarni.
Uwaga! Użytkownik MrMagnificus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 34 / 3 / 0
orietuje sie ktos co ile zmienia sie kody recept? czy prawie 5 letnia recepta nie bedzie podejrzana ?
  • 174 / 11 / 0
Zdaje się miesiąc ważność recepty wynosi, a na antybiotyki tygodnie dwa zaledwie.
Użyszkodnik jest aktywny na hyperrealu.
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
  • 12443 / 2419 / 0
^
To nie o to chodzi : D
  • 585 / 62 / 0
spotkalem sie z tym, ze pacjentowi mozna wypisac zapas leku na 90 dni czy nawet wedle nowej ustawy na 120.
sek w tyk ze ostatnio realizowalem recke z roznmi lekmi (na kilkaset zl, zaden do cpania) i farmaceuta ocenil ze dorety moze wydac tylko 1 tabl 60 op, zamiast 2x 30. DS mialem 1-1 (acz biore doraznie).

najbardziej mnie w tym dziwi, ze miesiac wczesniej realizowalem tam recke na 3x tramal retard 200 mg i poszlo bez szwanku...

cos sie pozmienialo w przepisach? w aptece tej bron boze nie widza mnie mnie cpunia, bo czesto kupuje leki na chroby przewlekle.

edit:
oczywiscie subst ta nie widnieje w wykazie subst odurzajacych/psychoaktywnych. jesli to ma znaczenie to recki mi klepie czlowiek rodziny, na legalu,
  • 585 / 62 / 0
edit (bo scalic nie moge): szturmuje jutro ze 2-3 apty z reckami po poltram retard 200 mg 3 op. DS 2x1 styka (wynika 45 dni kuracji)?

ew. moze macie jakies pomysly poza benzo na biale bibuly? legalnego pochodzenia,
  • 39 / 14 / 0
09 stycznia 2018sidik pisze:
spotkalem sie z tym, ze pacjentowi mozna wypisac zapas leku na 90 dni czy nawet wedle nowej ustawy na 120.
sek w tyk ze ostatnio realizowalem recke z roznmi lekmi (na kilkaset zl, zaden do cpania) i farmaceuta ocenil ze dorety moze wydac tylko 1 tabl 60 op, zamiast 2x 30. DS mialem 1-1 (acz biore doraznie).

najbardziej mnie w tym dziwi, ze miesiac wczesniej realizowalem tam recke na 3x tramal retard 200 mg i poszlo bez szwanku...

cos sie pozmienialo w przepisach? w aptece tej bron boze nie widza mnie mnie cpunia, bo czesto kupuje leki na chroby przewlekle.

edit:
oczywiscie subst ta nie widnieje w wykazie subst odurzajacych/psychoaktywnych. jesli to ma znaczenie to recki mi klepie czlowiek rodziny, na legalu,
Od dawna można wypisywać leki na 4 miesiące kuracji = 120 dni. Antykoncepcyjne na 6 mcy (a podobno nawet i 12)
To że Dorotę nie dał Ci 2x30 tylko 1x60 wynika z tego że pewnie to opakowanie miał w szufladzie bo tak można zamieniać. Gdyby miał jakieś "ale" to by Ci nie dał wcale ;)
pisz... pisz.. czasem nawet czytam: ala1ma@Safe-mail.net
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.