Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 300 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: INeedMoney »
Pan Prezes pisze:
Ja pale dzień w dzień od tygodnia po kilkumiesięcznej przerwie.
Ile muszę czekać, by działało jak tydzień temu?
Sam sobie odpowiedziałeś -> kilka miesięcy
Niekoniecznie, moze np wystarczy tylko tydzien albo 2 :-)
http://www.youtube.com/watch?v=L7ap4o_zYJo&feature=related
  • 22 / 1 / 0
Pałiłem przez 2,5 roku prawie dzień w dzień, od rana do wieczora. Chodziłem zajebany non stop. Wstawałem rano łapałem bucha, w szkole na przerwach paliłem....i tak do wiecozra, a wieczorem przed snem tez paliłem. jak nieraz w nocy chodziłem sie odlac to tez musiałem sie spizgac %-D . W ciągu tego okresu miałem łacznie wszystkich dni bez palenia maks 3-3,5 miesiaca ( w tym dwie przerwy miesiączne w odstępie roku)
Teraz od ok. 2,5 roku pale zadko. Czasami zapale raz na 3-4 miechy. czasami czesciej, czsami zadziej, czsami mam ciagi kilkudniowe, czasami kilkutygodniowe - generalnie oceniam ze nie pale duzo.
i wiesz co Ci powiem
fazy teraz są zdecydowanie lepsze niz wtedy gdy paliłem non stop, moze kazde spalenie nie skutkuje zajebista smiechawa lub/i zajebistymi wkretami jak na poczatku, ale zdaza mi sie takie fazy zlapac co jeszcze 3-4 laty temu bylo wlasciwie niemozliwe. jesli myślisz, ze jak przesstaniesz palić na dłużej to wszystko bedzie wygladalo tak jak na poczatku twojej przygody z bakaniem to sie mylisz (chodzi mi tu rowniez o sam proces - ktory bedzie trwal zdecydowanie szybciej - przechodzenia od fajnych, inspirujacych, wkretowo-brechtowych faz do faz zamulowatych (czyli takich jak masz teraz)).
czy warto zrobić dłuższą przerwe? Pewnie rozne osobby odpowiedza roznie. Wg mnie zdecydowanie warto i nie chodzi mi tu tylko o zmiane 'jakosci' przyszlych hipotetycznych stanow oduzenia po mj.
  • 325 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: strunaman »
jeśli mam maraton z zielem, powiedzmy tydzień, robie tydzień przerwy i znów jest uroczo :-)
' Miłość nie chce żebyście się martwili '
  • 21 / / 0
Paliłam codziennie, a czasem całymi dniami 4 lata, przestałam decydując się na dziecko oraz co za tym idzie karmienie naturalne i nie paliłam ponad 2 lata.
Obecnie pale od 4 miesięcy, na początku było prawie jak w roku 94 ;]do nie dawna czyli 7-go listopada robiło się już podszarawo i wkurwiająco, zrobiłam przerwe do dzisiaj tzn do teraz bo jestem dosłownie po dwóch machach i nie wiem jak się nazywam, ale jest pięknie przerwy są fajne, polecam !
  • 3523 / 53 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
ja jakoś nie potrafię zrobić długich przerw, ale po tygodniu jest masakra a po 2 miechach przerwy faza jest intensywna jak na początku
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Mi się chyba właśnie zaczęła 6 - 16 miesięczna przerwa. Zobaczymy jak będzie potem.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 19 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: arabski dres »
a ja robie przerwe do sylwka :) Chyba ze ktos wystawi i zaproponuje to wtedy zapale. Przerwa bardziej ze wzgledow finansowych niz psychicznych
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
a ja robie przerwe do następnych zbiorów :wall:
no chyba że ktoś poczęstuje jak pojade do miasta :-p
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 3523 / 53 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Sami święci, nawet ja mam przerwę :-D
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 474 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: burek123 »
a i ja nic dzisiaj nie paliłem :-D tez narazie nie pale. zobaczymy jak to wyjdzie wogóle
Maisssterrr qrwy
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.