Dział dostępny bez rejestracji, co umożliwia zgłoszenie problemu w przypadku utraty dostępu do własnego konta. Przed napisaniem postu prosimy o przeczytanie wcześniejszych zgłoszeń i rozwiązań problemów, aby uniknąć powtórek.

Koniecznie również przeczytaj FAQ Hyperreala: https://narkopedia.org/FAQ:Hyperreal
ODPOWIEDZ
  • 37 / 1 / 0
Witam, dlaczego dostęp do Jabbera przez każdego zew. klienta jest blokowany gdy łączymy się z sieci TOR?
Wygląda mi to na rozwiązanie które jest częścią jakiegoś filtru który blokuje IP które są na "czarnej liście".
  • 567 / 53 / 0
Firewall? Moze cos z tym bys pokminił, jesli masz poprawnie skonfigurowana cebule powinno dzialac jak nalezy
Predzej martwy niz slaby
  • 37 / 1 / 0
Właśnie chodzi o to że mam wszystko dobrze skonfigurowane.
Jesteś pewien że u Ciebie łączy się poprawie do serwera Jabbera przez TORa?
Dostaje błąd (pomimo wprowadzenia poprawnego JID oraz hasła):
[16:57:41] Connecting to server
[16:57:41]  with resource coagry                                                                                                                                      
[16:57:51] Connection established.
Remote fingerprint: SHA256:5db9b44f9c043d1a460630505524010a17265dbfc00c0133713087967c9885bc
[16:57:51] Authentication failed
Na innych serwerach Jabbera używam identycznej konfiguracji i nigdy nie było problemów z uwierzytelnieniem.
Moje konto Jabbera jest włączone w ustawieniach na forum, być może nie zostało jeszcze aktywowane?
  • 77 / 11 / 0
Mój pidgin się łączy przez tora ok:

$ proxychains4 pidgin
[proxychains] config file found: /etc/proxychains.conf
[proxychains] preloading /usr/lib64/proxychains-ng/libproxychains4.so
[proxychains] DLL init: proxychains-ng 4.11
[proxychains] Strict chain ... 127.0.0.1:9050 ... LSD.hyperreal.info:5222 ... OK

i działa normalnie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.