Ale tylko doraźnie !
lekiem wyczerpującym ten temat jest kwetiapina/promazyna i inne krótko działające neuroleptyki
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
02 kwietnia 2018seba_771 pisze: Polecicie nasenne leki/ziola coś w stylu melatoniny, ogółem coś na co tolerancja nie rośnie lub rośnie bardzooo powoli? Chodzi mi bardziej o głęboki sen, bez przebudzeń i bym się lepiej wysypial bo z zasypianiem problemów nie mam zbytnio dużych.
Jesli si to...
- Nalewka z waleriany
- olejek melisowy
- rumianek
- szyszka chmielu
I
Poprawa trybu zycia.
W razie pytan zmien dzial na dzial zdrowie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
2 minaseryna
3 doksepina
4 opipramol
5 tranzadon
6 hydroksyzyna
7pernazyna
8 kwetiapina
9 chloropotyksen
10 promazyna -diphergan.
Ja wybrałem kwetiapinę na noc mirtazepinę.
Sprawdzałem to jak ćwiczyłem i jak nie ćwiczyłem, bo to jest suplement ogólnie sportowy, ale bardzo polepsza jakość snu, a u mnie jakby wydłużyło odczuwanie upływu czasu spania, ale nie czas snu, tzn nie spałem dłużej tylko czas mi się dłużył, już przy pierwszym zażyciu.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).