pozdro/neuro
Z tego co się rozczytuję to najbezpieczniejszy do usuwania rtęci z organizmu i mózgu jest protokół Cutlera tutaj dokładnie opisany https://ktoredyprosto.wordpress.com/
Jeśli chodzi o neuroprotekcję, to Cutler poleca piracetam, no ale może ktoś coś jeszcze...
Dentyści twierdzą, że jak się dobrze wypoleruje plombę amalgamatową, to rtęć się nie uwalnia, a gówno prawda, bo plomba składa się z 50% rtęci która paruje w temperaturze pokojowej a co dopiero w ustach i jak się je coś gorącego. A jeszcze dentystka za każdym razem jak mi wymieniała plombę, to pytała, czy nie jestem w ciąży (rtęć przechodzi przez łożysko).
http://www.medonet.pl/choroby-od-a-do-z ... 77811.html
JAKIE SĄ OBJAWY ZATRUCIA RTĘCIĄ?
Doustne zatrucie się rtęcią powoduje, że po kilkunastu minutach od przyjęcia trucizny pojawiają się:
gwałtowne wymioty z większą lub mniejszą domieszką krwi,
pieczenie w jamie ustnej i przełyku,
ślinotok,
bóle brzucha,
obfite, krwawe biegunki,
odwodnienie, wstrząs i niewydolność krążenia lub obrzęk głośni - mogą powodować nawet śmierć w pierwszych 24 godzinach.
Innymi niebezpiecznymi objawami związanymi z zatruciem rtęcią są problemy z nerkami aż do bezmoczu i ostro rozwijającej się mocznicy. W jamie ustnej zaczynają pojawić się wrzodziejące i martwicze zmiany, które pokryte są szarym nalotem, ponadto na dziąsłach pojawia się czarny rąbek rtęciowy. W razie zahamowania mocznicy w okresie stopniowej regeneracji nabłonków kanalików nerkowych chorym grożą jeszcze powikłania w postaci wtórnych zakażeń układu moczowego i niebezpieczeństwa związane z uszkodzeniem miąższu wątroby lub mięśnia sercowego.
W ostrych zatruciach związkami organicznymi rtęci głównymi symptomami są: bóle głowy, drżenia mięśniowe, wzmożona pobudliwość, problemy z połykaniem, niewyraźna mowa, kłopoty z koordynacją ruchów, drgawki, a nawet śpiączka. Oprócz tego mogą wystąpić zmiany zwyrodnieniowe mięśnia sercowego.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.