bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
14 września 2017Uroboros pisze: I jaki jest sens palić brałna, skoro masz rec zablokowane i nie klepie cię?
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
14 września 2017Uroboros pisze: 2 miesiące na metadonie to sobie chłopie poczekasz :). I jaki jest sens palić brałna, skoro masz rec zablokowane i nie klepie cię? Na niwelowanie skręta wystarczyłby ci tramadol, a pewnie i koda by niewiele słabiej podziałała :-p.
1. Przez mietka da się przebić odpowiednią dawką.
2. Przy waleniu sporych dawek w ciągu ani koda ani tramal nie pomagają. Albo naprawdę słabo.
3. Po długich ciągach na mocnych opio te słabsze zmieniają profil działania. W małych ilościach nie pomagają. W dużych koda mocno usypia, tramal za to pobudza- i nawet stosując benzo ma się drgawki i typowy wytrzeszcz. Do tego mi temperatura po nim potrafiła spaść poniżej 35st. I łatwo się nim zatruć.
Three, Four....Better Lock Your Door...
Five, Six....Grab Your Narcotics...
Seven, Eight....Better Stay Up Late...
Nine, Ten.....Never...Sleep Again..."
06 października 2017marla singer pisze:
3. Po długich ciągach na mocnych opio te słabsze zmieniają profil działania. W małych ilościach nie pomagają. W dużych koda mocno usypia, tramal za to pobudza- i nawet stosując benzo ma się drgawki i typowy wytrzeszcz. Do tego mi temperatura po nim potrafiła spaść poniżej 35st. I łatwo się nim zatruć.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.