Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2372 / 317 / 0
26 września 2017Drevolt pisze:
no spoko utwor, wkrecil mi sie dopiero gdy przesluchalem go pare razy
Red Hot Chili Peppers - By The Way
ten utwor dobrze mi sie kojarzy, stare czasy, mlodosc
o kurwa... ja to już jestem stary...bo moja młodość i RHCP to płyta Blood Sugar Sex Magic
https://www.youtube.com/watch?v=Mr_uHJPUlO8
Zresztą uważam, że to ich ostatnia genialna płyta
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 1683 / 126 / 0
  • 5340 / 965 / 0
Wracająć do RHCP to płyta Californication stawiam na równi z BSSM. A to za sprawą Johna i jego geniuszu. Po przygodzie z herą musiał na nowo jakby nauczyć się grać na gitarze i gra na Californiacation to gra bez zadnych naleciałości :D Słychac ze zespoł odzyskał jakby na nowo młodzieńczą energię.

Ride- Vapour Train

https://www.youtube.com/watch?v=ygGw_zo_W8A

Ogólnie shoegaze lubię :D
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 2976 / 256 / 0
Taylor Swift - I Knew You Were Trouble
Sympatyczne, mam sentyment do tego kawałka.
Uwaga! Użytkownik GFr2sERaXi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1509 / 223 / 0
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 8103 / 914 / 0
https://www.youtube.com/watch?v=p2Rch6WvPJE

Toni Braxton - Un-Break My Heart
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 2372 / 317 / 0
@UJebany oj.....ale było tango-przytulango jak ten kawałek się pojawił ;) Wieki temu ;)
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 1509 / 223 / 0
O matko. Nienawidzę tego. To jest tak lamerskie. %-D Jak leci gdzieś w radiu, gdy jadę samochodem czy coś to wręcz z agresją przełączam.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 5340 / 965 / 0
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 8103 / 914 / 0
https://www.youtube.com/watch?v=azdwsXLmrHE

Queen - Radio Ga Ga (Official Video)
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.