Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2372 / 315 / 0
jakiś czas temu był taki jasny, sypki proch, ale naprawdę sypki (nie widziałem ani razu grudy..przynajmniej w tym co dostawałem) i to był jeden z lepszych sortów jaki siekałem.
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 510 / 53 / 1
Jak wygląda sytuacja w 3city?
Uwaga! Użytkownik TrzymamSzafe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 567 / 53 / 0
Uptade w bydgoszczy i we Wloclawku?
Predzej martwy niz slaby
  • 69 / 3 / 0
Adamjski83 pisze:
Przyjechalem ze szkocji edinburgh 2 miesiace temu do katowic do laski. Zostaje tu, prace znalazlem ale brazu nie moge:( metadon sie skonczyl no i brakuje mi mojego hobby na maxa. Da rade ktos pomoc? Wiem ze to pierwszy post ale jakos udowodnie ze ja swoj chlopak. Sam tez pomoge. Da rade w tym pieknym miescie cos ogarnac?
Nie wiem czy nadal jestes ale ewentualnie zostanie dla potomnych miejsca w ktorych mozesz znalezc :
Dół Leith Walk (ludzie na tych lawkach przed lidlem)
Clovenstone przy Plazie
Muirhouse
Niddrie.
Powodzenia.
  • 5 / / 0
Siemanko... Jestem tu nowa.. 14 lat grzałam hel. Jestem ogólnie z Wawy z Pragi ul. Sz... Wiec wiadomo ;)) mialam juz dosc poszlam na terapie i teraz jestem 8 mc trzezwa jednak w Wawie tyle tego ze dlugo bym nie wytrzymala, wiec wyjechalam do Krakowa bo tutaj tego nie ma... Katowice blisko wiec pewnie tez lipa
  • 2372 / 315 / 0
@halo1halo2 8msc w abstynencji to czego tutaj szukasz ? Widzisz jak Cię nosi żeby przygrzać ?
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 1509 / 223 / 0
Beeez kitu, weź się trzymaj skoro tak długo nic. A w Krakowie prawda, nie dostaniesz nawet najgorszego chłamu. Na Rakowickiej kiedyś był pustostan, gdzie można było coś ciekawszego dostać, ale to nigdy nie był hel.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 5 / / 0
Kuurwa no wiem ze to juz lipa skoro wchodze na takie stronki to znak ze poprostu tesknie za helem... Staram sie nie brac zyje na duposcisku jednak sama nie wiem ile tak dam rade
  • 2 / / 0
11 marca 2011sniezynka_17 pisze:
zawsze duzo browna w grudziadzu bylo.
sporo znajomych z tego miasta mam. wszyscy wjebani po uszy.
ale najwiecej oczywiscie w warszawie.
w sumie jeszcze rok temu sama na wwa jezdzilam po temat. ale ostatnio zalatwilam sobie dojscie na moim osiedlu :-D w zyciu bym sie nie spodziewala ze u mnie w miescie jest tylu brauniarzy.
co do okolic wwa i garwolina to na laskarzewie cos sie pojawilo, znajomy sie wkrecil, aczkolwiek kurcze ,niestety nie wiem kto. tam akurat dojscia nie mam.
Hej szukam czegos w gdzu. Nie mowie o osobach. Gdzie mozna szukac? Pilne
  • 567 / 53 / 0
LooC88 pisze:
11 marca 2011sniezynka_17 pisze:
zawsze duzo browna w grudziadzu bylo.
sporo znajomych z tego miasta mam. wszyscy wjebani po uszy.
ale najwiecej oczywiscie w warszawie.
w sumie jeszcze rok temu sama na wwa jezdzilam po temat. ale ostatnio zalatwilam sobie dojscie na moim osiedlu :-D w zyciu bym sie nie spodziewala ze u mnie w miescie jest tylu brauniarzy.
co do okolic wwa i garwolina to na laskarzewie cos sie pojawilo, znajomy sie wkrecil, aczkolwiek kurcze ,niestety nie wiem kto. tam akurat dojscia nie mam.
Hej szukam czegos w gdzu. Nie mowie o osobach. Gdzie mozna szukac? Pilne
Rządz, tarpno ;)
Predzej martwy niz slaby
ODPOWIEDZ
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.