Zjadłbym na surowo :D
Pięknie lecą , chyba przydupcyłeś za dużo sztucznego nawozu ( po liściach widać - tych wcześniejszych ) ale ogólnie... no kuźwa co.
Pilnuj bydlaków :D
Z fartem przyjacielu
TJ
Pytanie mam - czy gdyby (odpukać) panny zostały zapylone, byłoby to już widoczne? Jedynego samca w ogródku potargałem i wyrzuciłem do rzeki, jak tylko pokazał jajka. Nie ma opcji, by mógł zapylić, jednak kto wie, co rośnie w promieniu kilku km..
Jeszcze jedno. Jaki może być potencjalnie plot z 3 dużych (średnia 1.80m) i jednej małej (50cm)? Oczywiście po wysuszeniu. Topy nie będą super grube, ale liche też nie - takie przeciętne chyba : ) Czy setka jest realna?
Martwią mnie trochę zapowiadane niskie temperatury na początku października (2 - 3 C nad ranem). Na spocie jest wprawdzie nieco cieplej, ale mimo wszystko będę musiał monitorować.
Dziś roślinki (o dziwno wyrosły wszystkie) mają po 20 - 22cm. Wyglądają zdrowo.
Teraz pytanie - czy one mają szansę zakwitnąć i dać jakiś symboliczny plon? : )"
Jezus_Chytrus (
Też uważam, że jak na pierwszy raz jest całkiem nieźle (zważywszy na masę błędów, jakie popełniłem). Jeżeli będę w kraju w przyszłym roku, to zrobię to dużo bardzo profesjonalnie. Mam zamiar przede wszystkim kupić dobre pestki (auto) + odkładam dorodne ze świetnych tematów (z Kush w nazwie). Jeżeli nie będę w PL, to najprawdopodobniej palenie będę mógł nabyć legalnie (Chile - ustawa ma wejść w życie w najbliższym czasie - niemal dokładnie na wzór Urugwaju). Tam uprawa jest dużo bardziej wymagająca od strony logistycznej (bardzo suche lato - za to cały czas 30+ i słońce, słońce, słońce...).
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.