Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 279 / 24 / 0
Bo narkotyki to tylko koks lub heroina
Uwaga! Użytkownik boomer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 390 / 24 / 0
W sumie nie. Alkohol to też narkotyk. Jednak koks byłby lepszy od obecnych RC, które w większości rozwalają organizm. Do tego często w zestawieniach alkohol jest tylko trochę "lepszy" od kokainy a "gorszy" od heroiny.
No i nikt mi nie wmówi, że lampka wina jest bardziej szkodliwa od czegokolwiek. Tak, nawet LSD potrafi bardziej zaszkodzić na psychikę, jeśli bierze ktoś, kto się do tego nie nadaje. Ale przecież na kartonie czy swoim czole nie ma tego napisane. Po lampce wina nie umrze.
W dużych dawkach alkohol to trucizna i tyle. Jednak ile znamy osób co sobie od czasu do czasu wypiją i żyją normalnie? A ile jest osób co ćpają u szukają nowych doznań i z czasem się staczają? :)

Wszystko potrafi być i trucizną i lekarstwem :)
Uwaga! Użytkownik Mipro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3649 / 998 / 2
Koniec Offtopa, bo poleją się warny! Dyskutujemy tu o zaostrzeniu przepisów a nie sensie brania czegokolwiek.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 581 / 78 / 0
dzieki bogu tylko 5 ;)
Uwaga! Użytkownik MrMagnificus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 581 / 78 / 0
Poszukałem , no i:

"Nie można wykonać kary, jeżeli od uprawomocnienia się wyroku skazującego upłynęło lat:

1) 30 - w razie skazania na karę pozbawienia wolności przekraczającą 5 lat albo karę surowszą,

2) 15 - w razie skazania na karę pozbawienia wolności nie przekraczającą 5 lat,

3) 10 - w razie skazania na inną karę.

Przepis § 1 pkt. 3 stosuje się odpowiednio do środków karnych wymienionych w art. 39 pkt. 1-4 oraz 6 i 7 Kodeksu karnego; przepis § 1 pkt. 2 stosuje się odpowiednio do środka karnego wymienionego w art. 39 pkt. 5 – artykuł 103 kodeksu karnego."
Czyli dobrze rozumiem, ze 10?
Uwaga! Użytkownik MrMagnificus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1425 / 81 / 0
london5 ma prace społ. których nie odpracuje więc wkrótce pewnie ten wyrok zostanie mu zamieniony na więzienie (podejrzewam, że nie więcej niż 5 lat heheeh) więc ja obstawiam, że 15 lat.
  • 390 / 24 / 0
Też bym nie chciał pracować na te polskie kurewki, które by mnie skazały. Lepiej wyjechać gdziekolwiek i się zaszyć niż robić na ten burdel który jest w polszy. Szkoda grosza dawać na cokolwiek, a niestety państwo ukradnie nawet jak się wodę mineralną kupuje.
Uwaga! Użytkownik Mipro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 916 / 171 / 0
[mention]janekowalski83[/mention] Na szybko nie znalazłem nic w internecie. Miną lata zanim ustawa wejdzie w życie. Jestem pewien że możesz zamawiać na spokojnie wszystkie legalne i nielegalne środki. Na szczęście w takich przypadkach najczęściej skazywany jest diler owej substancji i nikt ciebie się nie będzie czepiał.
Spoiler:
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
  • 404 / 40 / 0
PIS zawsze był za podnoszeniem kar...To co niepokoi,to pomysł jakiego,który zaklada,zeby wiezniowie pracowali,to może powodować sytuacje kiedy bedzie wszadzac sie za byle co ludzi,zeby miec darmowych roboli...Chiny na tym zbudowali swoją potege ponoć.
  • 2881 / 302 / 0
Panowie odejdźmy od tematu polityki polityki tylko zostańmy przy dyskusji o tej dokładnie ustawie. Bo jak nie to przyjdzie któryś ze strasznych Panów moderatorów i będzie krzyczeć :(
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.