Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Zablokowany
  • 2883 / 303 / 0
Ja bym ogólnie zrobił tak żeby posty do kodeinowej knajpy musiały być akceptowane i to przez samego prezesa. Jeśli nie ma nic o farmaceutkach (tych ładnych czy tych starych), jeśli nie ma nic o cenie thioco i jeśli nie ma nic o skręcie to od razu post do kosza a autora na 3 dniowy odpoczynek od forum, żeby mógł w spokoju robić ekstrakcję z antka. No może jeszcze bym im zostawił dostęp do tematu z seriami maku, aż takim chujem nie jestem.
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 1683 / 126 / 0
ostatnio cos dlugo mi sie koda rozkreca, czuje dzialanie po okolo dwoch godzinach od zarzucenia dopiero
wazne ze dziala
  • 1794 / 124 / 0
23 września 2017FakeDiamond pisze:
600 mg na pożegnanie przed studiami
%-D. I wierzysz w to? Prędzej pożegnanie ze studiami :).
23 września 2017GreyEminence pisze:
14 września 2017Uroboros pisze:
stare grzejniki jak stary dziadek czy Blue_Berry ([*] R.I.M. (Rest In Monar))
Nie jestem w żadnym Monarze.

Pozdrawiam.
~ Berry Blue
Ojjj, czepiasz się. Chodziło o słowo-klucz dotyczące odstawienia - co lepiej pasuje?

Wogle to fajnie cię widzieć :). A i ciekawa ewolucja nicku - poprzednio niebieski oznaczający depresję. Teraz szary oznaczający... Albo zmieszanie białego i czarnego czyli taki yin-yan; albo szarość, czyli nicość, coś nie znaczącego. Następny będzie różowy :cheesy:.
23 września 2017jan potocki pisze:
23 września 2017Uroboros pisze:
Już myślałem, że sam to napisałeś, a tu Dylan :/. Weź chociaż cudzysłów dawaj jak coś cudzego wstawiasz.
I co jeszcze sobie życzysz, może Ci od razu łuskać z blistra wprost do japki?
Czy on ma jakieś problemy z psychiką? W sumie na tym forum to nic specjalnego, ale gość ewidentnie się nie leczy - a tacy są najniebezpieczniejsi...
Kolejny, kuźwa, zawodnik mający problemy z czytaniem, a może z oczętami, a jak to źrenice, to i główka, równia pochyła...
Cham i prostak. I gdzie te problemy z czytaniem ;)? Z kolei ty masz chyba problemy z poczuciem własnej wartości. Zarzucaliscie mu, że tylko kopiuj-wklej, ale jak widać czasami decyduje się napisać coś własnego - aby obrazic kogoś i się dowartościować :cheesy:. Ziomuś, musisz mieć kosmiczne kompleksy. Chyba mi ciebie nawet szkoda.
A'propos, kursywę rozpoznał, bo o głupkowatego gifa nawet nie pytam, myśleć kojarzyć potrafi, ma jakiś problem?
Znowu przerost ego. Patrzcie ile faktów o mnie wyciągnął z prostej prośby o używanie cudzysłowu. Czekam na opinie o mojej rodzinie 3 pokolenia wstecz. A co do kursywy... : " Kursywy nie należy jednak nadużywać, powinna być stosowana rzadko, aby nie zaburzać precyzji wywodu. " - A ten zajebal nią pół strony XDDD.
22 września 2017Retrowirus pisze:
Szczaj na hejty.
Tego mu mówić nie musisz, przecież ten człowiek nie przyjmuje żadnej krytyki. Ego ma większe niż penis Dudy.
On jest od was 150 razy bardziej oczytanye.
I co z tego, że inteligentny, skoro w środku brak empatii? Zresztą, z tą inteligencja to może przesada, gość ma po prostu dobra pamięć, za dużo wolnego czasu i nie równo pod sufitem.
I w każdym towarzystwie by się obronił, albo zagrał swoje.
Hahahahahh, w jakim towarzystwie xDD? Przecież na pierwszy rzut oka widać, że to introwertyczny dzieciak siedzący całymi dniami w domu, karmiacy swoje ego nauką i możliwością poniżenia innych. Zresztą dlatego tyle czyta - brak znajomych = dużo czasu. Jedyną jego szansą, by jakoś zaistnieć w tym świecie był Internet, ale jak widać i to spierdolił popisowo - większość ma go dość. Ciekawi mnie czy typ w ogóle ma pracę, bo jak nie to już całkiem pasożyt. Oczytany przegryw.
22 września 2017Drevolt pisze:
No nie wiem czy jest taki inteligentny, zwrocilem tylko uwage na to ile osob to czyta a ile osob to denerwuje a on do mnie z ryjem wyskoczyl mimo ze nigdy nie przylaczalem sie do wyzywania go w innych watkach teraz tego zaluje
22 września 2017Klepsydra pisze:
21 września 2017AlienForms pisze:
@drevolt jemu o nic nie chodzi poza spamowaniem wszystkich wątków. Dziwie się, że warna nie dostał, jak nie za spam, to chociaż za nieużywanie funkcji "spojler" - parę osób zwracało mu uwagę no to,bo łatwiej przegląda się choćby ze smartfonów ....no i tego spamu nie byłoby widać
Oczywiście, że dostał. Dopiero co wrócił z tygodniowego bana. Zgarnia warana za waranem, ale to niezbyt skuteczne. Side for freedom to trochę słabo zbananowac go na zawsze. Mnie to dopiero szlag trafia, bo jako moderator MUSZĘ czytać te jego bezwarosciowe wypociny :emo:
wspolczuje
czasami jak przegladam hajpa i widze te obrazki potockiego to czuje sie jakbym czytal gazete, tam zawsze wstawiali te obrazeczki ze "smiesznymi" anegdotami
a moze potocki jest jednym z tych rysownikow i to taka ukryta reklama
Nawet nie wiedziałem, ze go gnoją. Ulżyło mi - czyli jednak to nie tylko mój wymysł :). A co do tego, że z ryjem do ciebie wyskoczył - musisz go zrozumieć, to jedyny sposób uzyskania atencji przez tego antypatycznego mądrale (i chyba w ogóle jedyny, by ktoś mu odpisał i w ogóle zauważył jego istnienie).

A wracając do tematu - ja dziś tramca jem :*).
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 25 / 3 / 0
25 września 2017Uroboros pisze:
23 września 2017FakeDiamond pisze:
600 mg na pożegnanie przed studiami
%-D. I wierzysz w to? Prędzej pożegnanie ze studiami :).
...Taa, i tak już spieprzyłam ten boski plan. Miałam rzucać od soboty, a wzięłam jeszcze w niedzielę i dzisiaj, bo przecież trzeba jakoś przeżyć pakowanie i podróż. Wychodzi na to, że tak czy inaczej będę zaraz zdychać na uczelni, co pewnie skończy się jak zawsze.
Dzięki za wiarę! :emo: :-p
Uwaga! Użytkownik FakeDiamond nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 103 / 0
[ external image ]

Uri, odnoszę wrażenie, że podchodzisz do bycia ćpunem i zarazem acodinowym fajterem, jednak, nazbyt ambicjonalnie... choć pełen szacun za agitkę, ambit i prawilność, jesteś tutaj, muszę przyznać, jedynym prawdziwym knajpianym autorytetem, kłaniam się i podnoszę wzrok znad mogił greento i mopsa, serdecznie pozdrawiając!

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik jan potocki jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1794 / 124 / 0
Janie, nie byłoby w ogóle kłótni, gdybyś wykazywał wiekszą empatię. W końcu to to odróżnia nas od zwierząt - umiejętność opanowania emocji i wczucia się w drugą osobę. Jak wyglądałby świat (i tak już skurwialy), gdyby nie ci walczący z wiatrakami ludzie, którzy starają się innym 'bezinteresownie' pomagać (właściwie to nie bezinteresownie, bo wtedy czują się lepiej psychicznie - świadomość sensu własnego istnienia, dobrze spełnionego obowiązku itp.). Ale lepiej walczyć z wiatrakami niż z innymi ludźmi. Poza tym tak jest trudniej, a depresja nie jest wytłumaczeniem. Zwłaszcza gdy masz depresję i pomaganie innym nie daje ci psychicznej satysfakcji. Zaoranie kogoś daje chwilową satysfakcję; poprawienie komuś humoru (ciężki wyczyn, zwłaszcza w Polsce, ale z czasem można się nauczyć robić to samą rozmową) - poczucie, że nie jesteś tylko pasożytem.

Od 12 poszło 1.5g tramca, ale czuję, że to nie koniec :>. Jestem sam w robocie, która polega na pilnowaniu budowy na wypizdowie, więc chuj, mogę nakurwiac głową w konwulsjach %-D. Wogle to nic nie powoduje u mnie takiego wkurwu jak tramadol, dziś to z wkurwienia zacząłem wręcz ryczeć jak zwierz :).
  • 5369 / 981 / 0
Fajna robota. Wyobrażam sobie nocki jako ciec na takiej budowie pod wplywem rc stima gdy wlaczaja sie oni wiedzą :D Faktycznie lepiej walić opio by miec spokojne zycie
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1794 / 124 / 0
Ja zazwyczaj deksa jadłem, potem palilem zioło i szedłem spać :cheesy:.
  • 95 / 6 / 0
Życie jest nudne, a ja po sobotniej imprezie muszę przetrawić to co tam się stało słodkim thiocodinem w ilości 450mg, bo tolerka nadal wysoka (ale przynajmniej już czuje te 300mg!). Jak sobie walne apap w ilości 3 tabletek, potem kodżitsu i trochę nikotyny na peaku (albo po) to czuję się wyśmienicie, jak nigdy! W ogóle rzadko odwiedzam ostatnio dział kody, kiedy powstanie knajpa v4?
  • 1794 / 124 / 0
A po co v4, źle ci tu :-p? To ładna impreza musiała byc, skoro od soboty dopiero dziś się leczyć kodą musiałeś %-D. No i pamiętaj, że jak pijesz to a nu nu żadnego Apapu - lepiej wydać te parę zł więcej na Aviomarin.

A co do mojej roboty, to zgodziłem sie tylko dlatego, że mi kasy brakuje - za 3 noce dostałem 500zl ;). A tak to wolę jeździć na pole : raz, że 40min rowerem w jedną stronę, więc nie muszę potem robić aerobow wieczorem (a na bank by mi się nie chciało); dwa, że praca ciężka, więc się hartuję i siłkę robię w jednym (jak to kumpel powiedział "pole jest gorsze niż wojsko" - tutaj chłopcy stają się mężczyznami); trzy, że szefa mam zajebiste go i w ogóle w większości fajny klimat tam panuje.
Nie ma lepszej terapii na depresję :-p. Poza tym jak tam nauczę się zapierdalac, to potem każda inna praca będzie dla mnie jak wakacje (zwłaszcza jak uda mi się otworzyć gabinet psychologiczny - siedzenie całymi dniami na dupie).
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.