Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 279 / 24 / 0
Miałem na myśli zmniejszenie neurotoksyczności, nie zjazdu. Sformułowałem także pytanie nie zdanie twierdzące więc pozdrawiam admina
Uwaga! Użytkownik boomer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3406 / 534 / 0
Można stosować noopepta, czy tam inne nootropy będąc na odstawce benzodiazepin ? czy to mija się z celem ? i lepiej po odstawieniu takie rzeczy zastosować ?

[mention]neurobiolog[/mention] ?
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 9298 / 1806 / 2
04 września 2017boomer pisze:
Zażywacie przed ćpaniem ze względu na działanie '' neuroprotekcyjne''? Jak wrażenia? Jakie dawki?
Lepiej celuj w fenidaty, albo szukaj tematu [mention]Berig[/mention]a NT dyso.
[mention]polymerase[/mention]celuj w Ginkgo+bacope
Ginkgo to antagonista gaby.
Tylko pod żadnym pozorem nie sięgaj po nic psychoaktywnego.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2897 / 613 / 10
Pytałem tutaj o to jak zadziała metylofenidat przy suplementacji noopeptem i dwuwinianem choliny, niestety odpowiedzi na to nie uzyskałem, ale pokierowałem się wskazówkami przedstawionymi w postach o innych miksach stymulantów z nootropami i przetestowałem to samemu.

Zjadłem 18mg metylofenidatu w postaci pigułki o przedłużonym uwalnianiu o nazwie handlowej Concerta. Pigułkę dobrze rozgryzłem, jej resztki wyjąłem z zębów i również połknąłem.
Zadziałało dosyć szybko, czułem znakomitą koncentrację, niestety po paru godzinach poczułem coś w rodzaju zjazdu, tzn. to specyficzne uczucie w brzuchu, odczuwalnie podniesione ciśnienie, uczucie zimna, dreszcze, potrzeba robienia siku co kilka/kilkanaście minut. Koncentracja została, aczkolwiek troszkę ograniczona. By załagodzić to uczucie zjazdu połknąłem ok. 1mg etizolamu, po niedługim czasie wziąłem pod język kolejny ok. 1mg.
Pozostał jadłowstręt, ale już chyba jest lżejszy, pojawiło się lekkie wyluzowanie, typowe dla benzo i pochodnych, koncentracja w jakimś stopniu nadal jest, ciśnienie spadło.
Nigdy wcześniej po metylofenidacie w takiej dawce i w postaci leku Concerta nie miałem zjazdu, dobrze, że zrezygnowałem ze wzięcia od razu 36mg.
Podsumowując: koncentracja zauważalnie zwiększona, niestety efekty uboczne również są wyraźniej odczuwalne.

Zdam kolejną relację o miksie metylofenidatu z noopeptem i dwuwinianem choliny za jakiś czas, ale już z innym lekiem i dawką, z tego co pamiętam 10mg metylofenidatu w zwykłej tabletce o nazwie handlowej Medikinet.

Pozdrawiam

PS. Ten post jest dowodem na dalsze pozytywne działanie metylofenidatu pomimo przytłumienia go etizolamem.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 1 / / 0
ktoś z Was kogo bolała głowa po samym noopepcie zauważył jakiś wpływ kolejnosci zażywania noopeptu/choliny na bóle? co najpierw? a może po prostu mogę zmieszac oba proszki w odpowiednich proporcjach i przyjmowac na raz podjezykowo?
  • 3649 / 994 / 2
Tak, jak mi się skończyła CDP-Cholina to miałem ból głowy. Proponuję, abyś oralnie przyjmował 250mg CDP, a Noopept podjęzykowo. Ból głowy powinien ustąpić.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 133 / 11 / 0
Jak z tym przyjmowaniem podjęzykowo? Trzymać to w japie dopóki nie przestanie być gorzkie?
Uwaga! Użytkownik dekoderakodyny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3649 / 994 / 2
Dokładnie, nawet więcej, "posmyraj" śliną po dziąsłach, żeby rozprowadzić. Chyba po 10min już powinno się wszystko wchłonąć. Resztę przełknij, jak Ci się nie chce czekać
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 9298 / 1806 / 2
23 września 2017neurobiolog pisze:
Tak, jak mi się skończyła CDP-Cholina to miałem ból głowy. Proponuję, abyś oralnie przyjmował 250mg CDP, a Noopept podjęzykowo. Ból głowy powinien ustąpić.
Dorzuc 3-4 jajka na twardo ból minie.
Można dorzucić troszkę magnezu z b6. Tylko nie za dużo bo zmuli.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 133 / 11 / 0
Można kodeinę brać na noopepcie czy niekoniecznie?
Uwaga! Użytkownik dekoderakodyny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.