Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 226 / 7 / 0
Ciężko mówić o dawce rekreacyjnej pregabaliny, bo to raczej tylko środek leczniczy.
Może podbić fazę rzeczy, które działają na GABA, bo będzie więcej GABA w przestrzeni synaptycznej.
  • 441 / 21 / 0
Tolerancja na ten lek rośnie bardzo szybko, pierwsza tabletka 150mg totalnie mnie rozłożyła. Na początku przyjmowałem zgodnie z zaleceniami 150mg raz dziennie, nie zauważyłem zmniejszenia fobii społecznej. Pogorszona koordynacja w przestrzeni i pamięć krótkotrwała oraz koncentracja. Później eksperymentowałem z większymi rekreacyjnymi dawkami 450mg no i faza taka lekko psychodeliczna, efekty wizualne przy zamkniętych oczach w postaci linii i takie po prostu naćpanie.
Po prostu egzystuje w tym matrixie
  • 570 / 4 / 0
Pregabalina działa na GABAa czy GABAb ? Czym się różni od gabapentyny oraz takiego preparatu?
Uwaga! Użytkownik Edziek408 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 226 / 7 / 0
18 września 2017Edziek408 pisze:
Pregabalina działa na GABAa czy GABAb ? Czym się różni od gabapentyny oraz takiego preparatu?
Pregabalina nie działa ani na jedno, ani na drugie.
Wstawiłeś link do GABA; pregabalina to jego pochodna, która (w przeciwieństwie do tego pierwszego) przechodzi barierę krew-mózg.
  • 570 / 4 / 0
Czy grożą jakieś niemiłe konsekwencje po zjedzeniu całej paczki pregabaliny 56 tabl. po 150 mg, czyli 8400 mg? Przed chwilą je wszamałem, bo mam kosmiczną tolerancje na benzo, wiec zapodałem to, by nie myslec o spierdolonym życiu.
Uwaga! Użytkownik Edziek408 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1070 / 137 / 0
@up, tak, grozi to padaczką.
  • 398 / 24 / 0
Po przerwie okazało się, że pregabalina na mnie nie działa.. Wtf? Kiedyś mogłem zamiennie stosować z benzo, teraz brak działania.
Uwaga! Użytkownik ggyo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 914 / 0
@up
Tolerka...
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 329 / 58 / 0
Stosował ktoś pregabe biorąc piracetam czy noopept?
Moim zdaniem znacznie kasuje pozytywy takiego piracetamu, czuje się po prostu ogłupiały(mowa o dawkach do 150mg, bo 300mg to już masakra).
Raz wziąłem sobie przed egzaminem (łącząc z kurkuminą i piracetamem), do którego byłem dobrze przygotowany i mnie taka pusta dopadała, znając odpowiedź na pytanie nie mogłem znaleźć właściwych słów (jestem wzrokowcem, a materiały które mi się "wyświetlały w głowie" były zamglone). Jaki modulator GABA wybrać do stosowania doraźnie przy kuracji nootropowej?
Próbowałem fenibutu i sprawdzał się całkiem dobrze jednak jak przychodziło do skorzystania z niego 2-3 razy w tyg, tolerancja wdawała się we znaki i rekreacyjne działanie odciągało od obowiązków. Czy baklofen byłby dobrym rozwiązaniem dla mnie?
  • 6 / / 0
Uwaga! Ludzie nie ćpajcie pregabaliny. Ostrzegam. Na początku jest wszystko ok i przyjemnie a za chwile dosłownie okazuje się że musisz brać coraz to większe dawki żeby coś kopło. Tak też robiłem i po jednym razie jak zarzyłem dużą dawke nagle w przeciągu sekundy padłem na kolana na ziemie. Wstalem mówie do siebie kurwaco jest grane. Przeszlem 3 metry i znowu strzal buh sekunda i znowu jestem na glebie. Przestraszyłem się w chuj w t momencie. Mówie do siebie że chyba uszkodziłem mózg i tak mi już zostanie. Wstalem poszedlem do kuchni robie kawe ,trzymam kubek w łapie i sekunda znowu iwylecial mi z ręki. Biore telefon i to samo. Pisze do was tego posta z oddziału toksykologii na który sam się zgłosiłem żeby wyciągneli ze mnie te gówno. Ostrzegam . Ostrożnie jeśli ćpacie pregabe.
Zablokowany
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.