Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 296 / 21 / 0
Kiedyś kupowałem gałkę muszkatołową na targowisku i koleś który sprzedawał zapytał mnie jak to zażywam. Powiedziałem że wsadzam sobie w dupę, wziąłem gałkę i poszedłem. Mina sprzedawcy przypraw bezcenna :D
Dlatego mimo druty, wieże i strażnice
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
  • 235 / 27 / 0
Możesz zrobić z orzechów kulki gejszy ;-)
  • 8103 / 911 / 0
Najlepiej to kruszymy na jebany pyl orzechy, dodajemy do jogurtu i nie czujemy tego ohydnego smaku.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 567 / 50 / 0
Ja wczoraj zmielona galke(opakowanie mielonej) ,dorzucilem do zwyklej szlugi i jaralem to.Ciezko powiedziec czy cos bylo czuc, bo pilem :wino: ,ale mozliwe ze cos tam dzialalo ,albo to placebo.
THC :liść:
  • 8103 / 911 / 0
Hahah palenie gałki.To jeszcze nie słyszałem.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 18 / 1 / 0
Jak jeszcze z tym szajsem eksperymentowałam, to startą gałkę mieszałam z miodem, było to całkiem zjadliwe i co ważne szybko i długo działało.
  • 3 / / 0
We Francji kumpel gałkę mieszał z cieplym mlekiem. Trochę to pomagało.
  • 1 / / 0
No to wypije:)
  • 119 / 8 / 0
Był kiedy temat "Jaranie gałki" ale chyba już nie ma. Zapytam więc tutaj, chodź odpowiedzi się domyślam. No ale zobaczymy czy się potwierdzi ;D Mianowicie, czy palenie kwiatu muszkatołowego (czy tam ewentualnie gałki) sprawia, że wchodzi ona od razu czy tak inaczej w swoim tempie? No i ile ewentualnie takiego kwiata trzeba by zjarać?
  • 2532 / 602 / 0
Waporyzacja podobno tak działa.Palenie raczej lipa.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.